Любимите велосипедни маршрути на Милан Димов

Къде се калява касапщината?

 
0
Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Снимка: Георги Даскалов

Милан Димов е един от най-радикалните български даунхилъри, а стилът му на спускане напълно оправдава неговия прякор – Касапина. Бърз и техничен Милан лети надолу “със страшна сила”, от която и Вазов би се вдъхновил!

Шампион на България за 2015 г. и ветеран от Megavelanche 2017, велосипедният сатър редовно поддържа формата си из различни нашенски трасета. Специално за 360-градусовия ни екип Милан се съгласи да разкрие три от любимите си места, а ние вече нямаме търпение да ги пробваме!

Ето ги и тях:

Петрич, Калифорния

Конгур Air DH, Беласица, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Конгур Air DH, Беласица, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Адреналиновият парк в планина Беласица, изграден с неуморните усилия на момчетата от клуб VIVO Петрич, предлага много и разнообразни пътеки с различна трудност.

Любимият тукашен маршрут на Милан – изкачване до връх Конгур, който разделя трите граници между България, Гърция и Македония и последващо спускане от 1950-те метра на върха до град Петрич, разположен 1650 метра по-надолу (300 м н.в.)

Специалната касапска рецепта за околността – интензивно каране, съчетано с релакс край някой от минералните извори на Рупите.

Забележка: До върха все още няма организиран транспорт или лифт, но има добър път за трениране на издръжливостта.

Варварско ендуро

Любимите маршрути на Милан Димов
Изглед към връх Милеви скали от крепостта Цепина.

Трасетата около пазарджишкото село Варвара са натурални, с различен профил и голяма денивелация. Подходящи са за фенове на Enduro/Freeride карането.

Тук също няма лифт, но до връх Милеви скали (1593 м н.в.), намиращ се в защитената местност със същото име, откъдето и запчоват повечето пътеки, се стига по хубав асфалтов път.

Следкарачната препоръка на Милан – посещение на минералния плаж в село Варвара.

Забележка: На сайта alabak.info можете да разгледате подробна карта с маршрутите.

Витоша

Денят на колоездача Милан Димов с CAT

Учебният полигон на столичните карачи предлага разнородни трасета с различна степен на трудност.

Къде тук – Милан често може да бъде засечен да калява Enduro уменията си по маршрута Симеоново-Железница-Момина скала-Бояна, а когато практикува Downhill го прави от Голи връх или Драгалевци.

Релакс по Касапски – Потна биричка и похапване в “Дедо Мацо” след спускане по “Кривата” пътека от Копитото към Княжево.

Милан Димов, Megavalanche

Където и да отидете, не забравяйте, че застраховката е много важна! Нашите приятели от Parana много добре знаят това и по тази причина са помислили за всеки един детайл, който ще бъде във ваша полза при използване на услугата. Гъвкавост (или активиране, само когато ви трябва), сключване по всяко едно време и изцяло онлайн са само част от положителните ѝ характеристики. Научете повече за тях от тук и не се колебайте да се застраховате, защото сега ви даваме промо код “360”, с който ще получите 10% отстъпка от редовната ѝ цена!

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.