Поредица от новости в традиционното състезание Мини Байк и Рън за Чепън

Регистрацията за МИНИ БАЙК и РЪН за Чепън 2024 започна

0


Дата на събитието: 27.04.2024

Сподели

Shares

Поредица от новости в традиционното състезание Мини Байк и Рън за ЧепънСъстезанието за деца се провежда паралелно с Байк и Рън за Чепън, под егидата на Община Драгоман. Организацията отново е поверена на сдружение „Велоеволюция“. На 27 април от 10:30 ч. децата, на възраст от 2 до 11 години, ще се състезават в три дисциплини: бягане, колоездене и вело-турнир.

Регистрацията продължава до 25 април, като броят е ограничен до 150 малки състезатели. Участието все така е без такса, а наградите са осигурени от Община Драгоман и партньори.

Състезанието цели да запали искрата в деца и родители за повече спорт, движение, желание за успех, за коректно отношение един към друг и прекарване на време заедно сред природата!

Поредица от новости в традиционното състезание Мини Байк и Рън за ЧепънНовото тази година

Трите дисциплини ще се проведат едновременно на две трасета. Колоезденето до 7 г. включително и бягането  до 9 г. ще са разположени на познатото трасе, което се затваря специално за състезанието, под площада на гр. Драгоман. Запазва се разделението във възрастовите категории, както се утвърдиха: дисциплините БАЙК: 2-3 г., 4-5 г. и 6-7 г.; БЯГАНЕ: 2-3 г., 4-5 г., 6-7 г. и 8-9 г. През 2023 г. в бягането за първи път участваха 55 деца. Интересът определено се покачва. Дължината на трасето се променя спрямо възрастта: от 50 м до 250 м при бягането за горната възраст. Отчита се скоростта за преминаване – основно затруднение за амбицираните участници. Едно дете може да участва и в двете дисциплини спрямо възрастовата си категория.

За първи път на миналото издание на Мини Байк и Рън за Чепън се въведе вело-турнира като нова дисциплина. И деца, и родители харесаха мини полигона с препятствия. Тази година полигонът ще е разположен в участък на самия площад и няма да има изчакване на по-големите деца. Втората генерална промяна е във възрастта – ще могат да се включат деца от 8 години до 11, разделени в следните възрастови категории: 8-9 и 10-11 г.

Поредица от новости в традиционното състезание Мини Байк и Рън за Чепън
Слушайки родителите, които постоянно са със състезанието и децата им порастнаха с нас, се въвежда отделно класиране за момичета и за момчета тази година. И не, новостите не спират до тук.

Друга новост е връщането на любимата атракция „въжена градина“. Докато деца и родители чакат да им дойде ред или след като са участвали, те ще се забавляват с тролей и слаклайн – ходене по опъната лента. Дали ще има и какво още очаква децата на Лазаровден – следете във фейсбук събитието ТУК!

Поредица от новости в традиционното състезание Мини Байк и Рън за ЧепънЗа първи път сдружение „Велоеволюция“ създава партньорство със Софийски планински клуб. Двете организации ще си съдействат преди всичко с доброволци. СПК е двигател на известното състезание „Спици и бодли“, което ще се проведе от 17 до 19 май в гр. Казанлък. Да, и там има детско състезание без такса участие. Вижте Тук.

Продължава се традицията на Мини Байк и Рън за Чепън да съдействат доброволците от Младежки български червен кръст – едни усмихнати каки и батковци, които самоотвержено стоят до децата през цялото време на състезанието.

Поредица от новости в традиционното състезание Мини Байк и Рън за ЧепънПредварителна онлайн регистрация на участващите деца е задължителна. Тя включва и два вида декларации, която родителите трябва да носят със себе си в деня на състезанието. Предварителната регистрация позволява добро планиране на времето за стартиране, подготовка на децата и награждаване. В деня на събитието няма да се допускат деца без каски и без предварителна регистрация.

В последните четири години участват различен брой деца. Най-много – над 100, участваха през 2020 г. През 2023 г. над 90 деца, над половината от тях участваха и в бягане, и в колоездене, а най-малкият участник стана на една година в деня на състезанието. Куче под номер 94 финализира състезателния ден и остава незабравим спомен как Мини Байк и Рън за Чепън създава общност и обединява обичащите спорта и природата.

Поредица от новости в традиционното състезание Мини Байк и Рън за ЧепънКакво не трябва да се забравя и го напомняме отново

Мини Байк и РЪН за Чепън е състезание за ДЕЦА. Поддържа се по-скоро атмосфера на всеобща подкрепа: родителите съдействат на водещите, на техническия екип, пазят децата. Особено малките деца често забравят дали да заобиколят или да застанат пред колчетата. Важно е участието, упорството и насърчаването за достигане до финал.

Официален сайт: https://chepan.stenata.com/childrens-competition/

Формата за регистрация и необходимите декларации ще откриете във Фейсбук събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.