15 – 21 април 2024: White Water Week поставя началото на рафтинг сезонa

За осми път България ще бъде домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, между 19 и 21 април

0


Дата на събитието: 15.04.2024

Сподели

Shares

White Water Week 2024За осми път България ще бъде домакин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, между 19 и 21 април, в Кресненското дефиле, по река Струма. Състезанията са част от престижните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), които се организират ежегодно в различни рафтинг центрове в Европа. Организатор на надпреварите е спортен клуб „Приключенска мрежа“.

„Струма е една от най-подходящите реки за рафтинг и каяк както в България, така и на Балканите“, заяви за БНТ Емилия Пенева – основател на Спортен клуб „Приключенска мрежа“ и член на борда на директорите на Международната рафтинг федерация (IRF). По думите ѝ има разнообразни участъци, с различна степен на трудност, което прави реката подходяща както за любители, така и за опитни състезатели.

Европейската и Балканската купи по рафтинг и каяк в бързи води ще съберат отбори от различни държави, сред които Великобритания, Унгария, Словакия, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Гърция и други.

В програмата на традиционната White Water Week е предвидено преди състезанията да се проведат и специализирани курсове за рафтинг и каяк водачи, също така и за съдии, сертифицирани от Международната рафтинг федерация (IRF).

Организаторите очакват и тази година десетки любители на водните спортове за откриването на рафтинг сезона.

Вече по традиция това се случва на пролетно пълноводната река Струма в Кресненското дефиле, превърнало се в любимо място за спускания на феновете на рафтинга и каяка.

White Water Week 2024Програмата на White Water Week (15-21 април 2024) включва:
– Курс за рафтинг водачи и сейфти каякари (IRF);
– Курс за съдии по IRF;
– Европейска и Балканска купи рафтинг и каяk в бърза вода;
– Big River Party;
– Еко инициатива и различни програми.

Всичко за откриването на сезона може да следите в събитието във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.