Велосипедни организации от цялата страна се събират в Казанлък

0


Дата на събитието: 28.06.2014

Сподели

Shares

Национална велосипедна мрежа

Между 28 и 29 юни 2014 г., в „Крънско ханче“ в Казанлък, 17 велосипедни организации от цялата страна ще се срещнат по повод Национала среща на велосипедните организации.

Събитието е част от реализацията на амбициозния проект „Национална велосипедна мрежа“, на сдружение „Велоеволюция“ в партньорство с велоклуб „Устрем“, изпълняван с финансовата помощ на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Националната велосипедна среща има за цел да събере на едно място представители на велосипедното общество и да създаде работеща структура от независими велосипедни организации, клубове и групи на любители и да постави пред тях възможността за съвместна работа по национално значими проблеми. „Създаването на бърза и ефективна комуникация между тези организации ще се реализира чрез създаване на подходящи онлайн инструменти. Това ще помогне на велосипедното общество при взимане на бързи и адекватни решения при разрешаването на възникнали проблеми както на локално, така и на национално ниво.“ – споделят организаторите.

По време на националната среща ще бъде предоставена възможност всяка от организации да представи своята мисия и цели, както и своите текущи дейности. По този начин ще се създаде възможност организациите да се запознаят както с велосипедната обстановка в страната, така и с потенциала за развитие, който стои пред тях.

Това е първата подобна инициатива на национално ниво, която цели обединение на вело обществото с цел бързото и ефективно разрешаване на проблемите, стоящите пред велосипедистите. Именно определянето на общите проблеми и потребности на хората каращи активно велосипед, ще послужат за набелязване на целите и приоритетите, по които ще работи „Национална велосипедна мрежа“.

За участниците в срещата ще бъде включено интерактивно обучение по новоразработената методология от велоклуб „Устрем“, гр. Варна и „Велоеволюция“ за безопасно градско велосипедиране.

Методологията за обучение за безопасно придвижване с велосипед е инструмент, който всяка организация може да ползва и развива в местната общност.

Срещата ще завърши с поставени стратегически цели за повишаване капацитета на организациите за работа в мрежа, конкретни национални казуси и определяне стъпките за осъществяването им.

Актуална информация за развитието на проект „Национална велосипедна мрежа” ще може поетапно да бъде намирана на сайта на сдружение Велоеволюция – projects.velobg.org.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.