Вдъхновен от бика Miura: Българският проект на колело за триатлон PD TT Bicycle

Triathlon Bikes PD - новаторски дизайн на Лъчезар Иванов, който съчетава свирепостта на испанския бик Миура с най-новата колоездачна технология

0
 

Сподели

Shares
PD TT Bicycle
Снимка: facebook.com/ParadoxDesignBase

За поредна година проект на студио Paradox Design Base попада в класацията на Design News World Network с един от последните им наградени проекти – на колело за триатлон „PD TT Bicycle“.

PD TT Bicycle бе отличен през 2020 г. с престижната „Silver A’ Design“ награда в категория “Vehicle, Mobility and Transportation Design“, присъдена от „Международната академия по дизайн“ и панела на официалното жури на „A’ Design Award & Competition“, състоящо се от международно признати членове на пресата, доказани дизайнери, водещи академици и всепризнати предприемачи.

Наградите на „A’ Design Award“ са най-значимите и влиятелни награди за дизайн, които се присъждат всяка година в Италия. Признанието на „A’ Design Award“ е най-високата оценка за дизайн на международната дизайн сцена.

Вижте още: Българин с проект за многофункционална раница в помощ на парамедиците

PD TT Bicycle
Снимка: facebook.com/ParadoxDesignBase

Проектът ми е инспириран изцяло от една от най-известните испански породи бикове Миура. Агресията, която излъчват и бикът, и велосипедът, доста си приличат и се получи една доста добра синергия,

– споделя авторът на дизайна Лъчезар Иванов пред bTV.

Българинът си е извоювал място сред най-добрите индустриални дизайнери в света. Отличен е с наградата Design Hero за принос в дизайна. Нарежда се на 13-о място в листата с така наречените „Оскари“ в дизайна, където успява да пребори конкуренция от над 25 хиляди дизайнера в света.

Това е концепция на велосипед за триатлон, създаден само за професионални спортисти. Този награден дизайн е доказателство за силата на вдъхновението и неограничените възможности за иновация, посочват от ‘Design Radiant’.

PD TT Bicycle
Снимка: facebook.com/ParadoxDesignBase

Дизайнът, вдъхновен от свирепия испански бик Миура (Miura), е перфектна комбинация от форма и функция. Мускулестото тяло на бика  е отразено в карбонова рамка, подчертавайки острите линии на дизайна и състезателния профил на рамката. Тази уникална дизайнерска характеристика отличава Triathlon Bikes PD от неговите конкуренти.

„Дизайнът беше признат за своята иновация и креативност, като спечели наградата Silver A’ Vehicle, Mobility and Transportation Design Award през 2020 г. Тази престижна награда се дава на дизайни, които демонстрират изключителен опит и иновации, а Triathlon Bikes PD със сигурност отговаря на изискванията. Дизайнът възхищава заради своите силни технически и великолепни артистични характеристики.“ – пише на страниците си авторитетното издание в света на дизайна Design Radiant.

Triathlon Bikes PD е нещо повече от велосипед, това е произведение на изкуството. Това е доказателство за силата на вдъхновението, възможностите за иновация и уменията и креативността на нейния дизайнер Лъчезар Иванов. Независимо дали на пътя или на изложение, Triathlon Bikes PD със сигурност ще привлече вниманието и ще вдъхне страхопочитание.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.