“Байк и рън за Чепън” пуска стартовете на колоездачи и бегачи в отделни дни

На 27 април от площада на Драгоман ще стартират велосипедистите, а на 28 април - бегачите и дуатлонистите

0


Дата на събитието: 27.04.2024

Сподели

Shares

Байк и рън за ЧепънПредстоящото тринадесето издание на „Байк и рън за Чепън“ за първи път ще се проведе в рамките на два дни – 27 и 28 април 2024 г. С това надпреварата отговаря на заявените през годините очаквания на хиляди участници и ще предложи двойно повече адреналин и емоция, и повече безопасност, обещават организаторите от магазини “Стената” и Община “Драгоман”. Тази година събитието включва и нова XCM дистанция 66 км от календара на БФК.

Байк и рън за ЧепънНа 27 април от площада на Драгоман ще стартират велосипедистите, а на 28 април – бегачите и дуатлонистите. Надпреварата включва дистанции от 12 км, 23 км, 44 км, 30 км Чепън скай и най-новата – 66 км XCM.

Редовната регистрация ще продължи до края на март, след което състезателите възможностите са участие са опциите: късна (до 12 април) и суперкъсна (до 25 април) регистрация.

Линк за регистрация!

Байк и рън за ЧепънВ дисциплината 66 km XCM ще се състезават колоездачи с лиценз към Българска федерация по колоездене. Освен че ще предизвика състезателите с най-дългата дистанция и положителна денивелация от +1900 м, тя консолидира окончателно усилията за завръщане на надпреварата в календара и годишната ранглиста на БФК, започнати с помощта на клуб “Велораптор”.

Запазва се и формата “Мини Байк и рън за Чепън”, като предстои регистрация да се отвори и за най-малките спортисти – малчуганите, обогатена със забавна програма и атрактивни награди.

Мини Байк и рън за ЧепънИ тази година, верен на своята мисия, “Байк и рън за Чепън” 2024 ще подкрепи значима кауза. Под надслова “Адреналин с кауза”, тази пролет за втори път ще бъдат подкрепени усилията за опазването на вековните дървета в България. 5 лв. от всяка стартова такса ще бъдат предоставяни на Асоциация на парковете в България, чиято цел е да обърне внимание върху значението на дърветата със столетна история и ги опази, като ги включи в регистъра на защитените вековни дървета. В резултат на кампанията през 2021-2023 година, Асоциация на парковете в България подаде предложение за защита на 70 вековни дървета. Подаването на информация е лесно и всеки ентусиаст може да бъде съпричастен с каузата, като подаде информация за вековно дърво на priroda@parks.bg.

Байк и рън за ЧепънПартньорите, подкрепящи събитието по един или друг начин тази година, са: Subaru България, Karcher, AquaMatrix, Abopharma, Doppelherz, Хармоника, Skullcandy, Epic Bike Shop, Backbar, Енергия от ядки, Deuter, Buff, Sigg, Julbo, Grangers.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.