Клуб VIVO Петрич

0
 

Сподели

Shares

Най-младият отбор, ориентиран към даунхил дисциплините, но с най-сериозно – и напълно заслужено! – място на сцената, след като през изминалата година почти нямаше състезание, в което карачите на VIVO да не оберат медалите. В края на август прекарахме няколко дни с тях, за да видим какво се случва в Петрич. Оказа се – доста! Момчетата от VIVO са подготвили уникално яко трасе, със заявка да наложи ново ниво в спускането и парк райда в България. Предстои и първото състезание по трасето, на 8-9 ноември.

Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги ДаскаловДокато някои от най-добрите планински колоездачи от цялата страна тестваха трасето, ги разпитахме как им се струва. Всички бяха на едно мнение – трасето е брутално, скоковете са огромни, а атмосферата – страхотна!

Александър Иванов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги ДаскаловАлександър Иванов, 17 години, от Червен бряг

Занимавам се активно с колоездене от може би вече три години, но в състезания участвам от около една. Отскоро съм в клуб Vivo от Петрич, вече на три състезания съм участвал като част от него – на две от градските серии, в Плевен и в Габрово, и на Пампорово. От всички четири състезания тази година имам три медала в категория хардтейл.

Трасето вчера го видях за пръв път, за пръв път идвам тук, за разлика от други мои съотборници. Мисля, че е много добро, на много високо ниво, и досега където съм ходил в България по състезания, не съм виждал такива скокове и такива условия. Много ми харесва, прахоляк, корени, скокове, виражи, всичко има и атмосферата е много добра, хората са много гостоприемни, много си помагаме и всичко е както трябва.

Илиян Подолински, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги ДаскаловИлиян Подолински, 16 години, от Петрич

Карам даунхил, в клуб Vivo съм. Клубът го създадохме миналата година през април. Първоначално бяхме около 5-6 човека, само момчета, които карахме в града. Отидохме на две-три състезания и се запалиха много хора. Започнахме по-сериозно да се занимаваме, и сега вече сме доста по-голям брой, около 15 човека.

Трасето според мен е много по-различно, отколкото другите, досега не съм виждал толкова големи скокове. Мисля, че и на останалите състезатели много ще им хареса.

Йордан Анчев, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги ДаскаловЙордан Анчев, 12 години, от Бяла

Карам за клуб Vivo, общо взето откакто карам, на почти всички състезания съм бил. Първото ми състезание беше в Сливен, после същата година имаше втори кърг от него, където станах трети. Следващата година пак в Сливен бях втори, и след това вече в Ловеч и Гарбово бях първи, на Пампорово също.

Трасето е доста трудно, с големи скокове, и общо взето в България друго такова няма.

Людмил Ташев, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги ДаскаловЛюдмил Ташев, 16 години, от София

Състезавам се за Vivo от две години, но общо взето нямам много участия по състезания, най-много съм стигал до 4-то място на един мини-DH в Сливен. Иначе другите завършват с леки падания.

Трасето е бруталия. Бях карал и миналата година, но не беше в това състояние, нямаше ги тия големите скокове, и беше по съвсем друг начин трасето. Сега е касапница направо.

Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги ДаскаловМилан Димов, 32 години, от София

Състезавам се за клуб Vivo, сега сме в Петрич на така нареченото трасе “Летище Конгур”, което ще стане може би едно от най-добрите места за каране в България на парк райд. Има огромни скокове, през цялото време всички от карачите демонстрираха страхотни джъмпове, всичко се летеше на макс, и мисля, че това е една крачка напред за маунтинбайка в България.

Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Имаме доста добро представяне на целия отбор на състезанията през тази година, и сме може би най-бързо развиващият се отбор в момента в България. Особено внимание може да обърнем на Теодор Мавродиев, който разпуква навсякъде, тука лети всичко, някакви паранормални явления. Всички като цяло се раздаваме на макс.

Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

На кадрите изглежда доста лесно, но като дойдохме на живо да видим как са нещата, стана доста по-сериозно. Но не изпуснахме да използваме адреналина на макс и общо взето се забавляваме всички, изкарахме си супер два дни и ще продължаваме да тренираме тук. Това според мен е новото ниво на даунхила в България.

Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Още за Vivo и трасето над Петрич:

– Видео „Даунхил „летището“ на Петрич, Калифорния“
Олег Милушев – основният двигател на Vivo
Киро Архитекта, който се занимава и с изграждането на трасета
Емил Кузманов – човекът, на чийто неуморни усилия се дължи по-голямата част от Конгур Air DH
Теодор Мавродиев от Vivo – най-бързо развиващ се планински колоездач в България
Стивиан Гатев, който тества трасето

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.