Голям интерес към първия самостоятелен полумаратон в София

0
 

Сподели

Shares

Близо 1500 души са се регистрирали за участие в дисциплините на някое от спортните събития, които ще се проведат на 13-и май в София.

Първият самостоятелен столичен полумаратон

Точно в 9 ч. пред храм-паметника „Александър Невски“ ще бъде поставено началото на първия самостоятелен столичен полумаратон.

Първият самостоятелен столичен полумаратон

Участниците в надпреварата ще стартират в три дистанции – 21,1, 10 и 5 км, като трасето, по което ще премерят сили, ще преминава през централните части на града и ще завърши отново пред „Александър Невски“. Всяка една от тези три дисциплини е подходяща както за начинаещите в спорта, така и за по-напредналите бегачи. Тези от тях, които успеят да се вместят в контролното време, ще получат медал за участие, а за класиралите се на призовите места, организаторите са подготвили специални плакети и още награди. Големият интерес към дисциплините дава заявка столичният полумаратон да се превърне в едно от най-масовите състезания по шосейно бягане в София.

„RUN4EU” – състезание по бягане за ученици

В рамките на същия ден София ще бъде домакин и на още едно състезание по бягане, в което сили ще премерят ученици. Те също ще могат да избират между различни дисциплини – 600 м, 5 км, 10 км и щафета 4Х5 км. Началото на различните дистанции ще бъде поставяно поетапно между 9 и 9:30 ч. Независимо на кое място се класира, всеки регистрирал се за участие ученик, ще получи награди. Организатор на надпреварата е Спортен клуб „Бегач“ в партньорство с Председателството на Европейската комисия, Бюрото на Европейския парламент в България и Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС.

Първият самостоятелен столичен полумаратон

Между 10 и 12 ч. на площад „Александър Невски“ ще се проведат и специални лекоатлетически игри и предизвикателства. Те ще се водят от сертифицирани инструктори и в тях безплатно могат да се включат всички деца и ученици.

Изложбен панаир

Освен състезанията по бягане, програмата на активностите залага и на изложбен панаир, който също ще бъде част от полумаратона. Той ще започне ден по-рано – на 12-и май и ще включва различни продукти и услуги, които поставят фокус върху активния начин на живот и здравословното хранене. Входът ще бъде свободен за всички посетители и ще продължи и в рамките на неделния ден.

Регистрацията

Регистрацията за събитията продължава до 11-и май на сайта на първия самостоятелен столичен полумаратон. Таксите за участие са както следва: 14 лв. за 5 км, 39 лв. за 10 км и 49 лв. за 21,1 км. Състезателите над 60-годишна възраст трябва само да се регистрират, без да заплащат такса. Всички ученици, които искат да се впуснат в “RUN4EU”, също трябва само да заявят желанието си за участие чрез регистрационната форма.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.