Просто магия: най-голямата и най-красива пещера от аметист

Тя се намира в Crystal Castle Amethyst - зашеметяващо и единствено по рода си място

0
 

Сподели

Shares
Най-голямата и най-красива кристална пещера от аметист
снимка: Sonia Campos, Рinterest

Байрън Бей в Нов Южен Уелс, Австралия, освен че е дом на запалените сърфисти, е приютил и най-голямата в света, а също и най-красивата кристална пещера от аметист и ослепителната двойка най-високи кристални геоди от аметист в света.

Най-голямата пещера от аметист, откривана някога в света, е намерена в Уругвай от фермер, изследващ земята си. Образувана преди 120 милиона години, чудотворната според мнозина пещера, е резултат от образуването на гигантски балон в поток от разтопена лава.

Този забележителен кристален гигант е на 120 милиона години. Той е широк около 5,5 метра и тежи 20 тона.

Фермерът открива и най-големите геоди, високи 5,5 метра. Тези изящни скални късове, наречени Кристалните пазители, представляват изискан опушен кварц с „деликатни пръски“ от кристални цветя от аметист и калцит.

Вижте още: Наика: Загадъчната мексиканска пещера с гигантските кристали

Най-големите геоди, високи 5,5 метра
Най-големите геоди, високи 5,5 метра (снимка: @crystalcastlebyronbay, Instagram)

Пещерата и геодите са занесени в Австралия от бизнесмен, който създава Кристалния замък (Crystal Castle) – духовна атракция в страната на хипитата, Байрън Бей. Кристалният замък е разположен на територия от почти 5 хектара, два от които са превърнати в градини Шамбала.

Може да медитирате в аметистовата пещера
Може да медитирате в аметистовата пещера (снимка: @crystalcastlebyronbay, Instagram)

Защо трябва да посетите Кристалния замък в Австралия?

Независимо дали харесвате кристали или не, има много причини да посетите Кристалния замък в Австралия. Той предлага разнообразие от завладяващи ежедневни преживявания на посетителите, за да им помогне да развият духовна връзка с душата си.

Медитация в пещера

Можете да резервирате едночасово потапяне в магичната пещера с водач, където вие и до трима ваши приятели можете да медитирате в „корема“ на геода, за да излекувате аурата си. В случай, че имате някакви притеснения относно смисъла на живота, един час в лилавата кристална пещера ще направи ума ви „чист като кристал“.

Вижте още: Нетрадиционна медитация: откриване на дзен с една нестандартна практика

Аметистовата пещера е широка над 5 метра
Аметистовата пещера е широка над 5 метра (снимка: @crystalcastlebyronbay, Instagram)

Снимки на аурата

Някога чудили ли сте се как изглежда вашата аура? За разлика от монохроматичните негативи на фотоапарат, вашата аура излъчва различни цветове. Професионалните фотографи в замъка ще щракнат вашата аура и ще ви предоставят разпечатка, заедно с прозрения за цветовете на вашето аурично излъчване.

Пленяващи градински обиколки

В перфектно озеленените градини Шамбала може да се насладите на релаксиращи и зареждащи енергията ви разходки. Там е изложена най-голямата кристална геода в света. Може да се разходите в лабиринта, каменната спирала и да разгледате редките вкаменелости, изложени сред тучната зеленина. Очакват ви и други геоложки чудеса, както и четене на карти таро. Ботаническите градини в имота представляват тропическа гора, което само добавя към магията на изживяването.

Кристалният замък в Байрън Бей
Кристалният замък в Байрън Бей (снимка: @crystalcastlebyronbay, Instagram)

Как да стигнете до Кристалния замък и градините Шамбала?

Crystal Castle в Австралия се намира на 20 минути от Байрън Бей и на 40 минути от летище Голд Коуст. Е, първо ще ви се наложи да попътувате от Европа до Австралия.

The Enchanted Cave is the largest amethyst cave in the world
byu/4nts inDamnthatsinteresting

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.