Ски зона „Кулиното“ с нова ски писта и лифт от следващата година?

Проектът ще стартира догодина

0
 

Сподели

Shares

 

Снимка: Община Разлог

Очаква се догодина Община Разлог да инвестира в изграждането на нова ски писта и ски лифт – „Кулиното II”. Предвижда се дължината на пистата да бъде 1634 м, с 600 м по-дълга от „Кулиното“, а местната власт вече изпрати уведомление за инвестиционното предложение до директора на РИОСВ-Благоевград, съобщават от kmeta.bg.

Ски зоната, разположена в Пирин планина, е част от разложкия дял, на 12 км от град Разлог. До този момент зоната разполагаше само с една писта, обслужваща се от два влека. „Кулиното“ е изходен пункт за зимен и летен пешеходен туризъм в Пирин, като през нея минават всички оторизирани маршрути в областта.

„В момента съгласуваме и регламентираме точната територия, която ще бъде засегната. Надявам се, че догодина всичко ще приключи и ще направи работен проект. Нашата цел е да направим ски център, който да се посещава от семейства с деца.”, коментира кметът на Разлог – Красимир Герчев.

Предвижда се изграждането на „Кулиното II” да обхване територия от 220,067 дка, а дължина 1634 м и ширина 60 м. Към проекта се предвижда и пускането на четириседалков лифт, обслужващ над 2000 човека на час.

„Стане ли факт това наше инвестиционно намерение, то общината ще е в друго измерение – туризмът ще се развие, а това ще се усети от местните жители. Заложили сме този проект във всички стратегически документи. Природата ни е дала много и трябва да използваме тези дадености при спазването на всички закони. Никъде не предвиждаме каквото и да е строителство в планината, дори къщичка няма да се вдигне, а да не говорим за хотели. Става въпрос само и единствено за строеж на спортни съоръжения”, заключи кметът на Разлог.

ВИЖТЕ: Какво, къде и как: Зимните ни курорти през ски сезон 2020/2021 ( част втора )

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.