На гости на най-трудния туристически маршрут в Европа

Презентация на Ирена Цветанова ще ни отведе по пътеките на GR20 на остров КорсикаДата на събитието: 17.10.2018
0

Да отпътуваш за една от най-желаните туристически дестинации в Европа – остров Корсика, е мечта за мнозина. Да преминеш по определяния за най-труден планински маршрут на стария континет – GR 20, е истинско предизвикателство. Именно пред него се изправя една приключенка – Ирена Цветанова. Тя кани всички нас на 17 октомври в Клуба на пътешественика, за да ни разкаже в подробности за преживяванията си на острова и да потвърди дали наистина GR 20 е най-трудният туристически маршрут в Европа.

Презентация GR 20 Корсика
Снимка: Фейсбук събитие “GR 20 Корсика: една „лежерна“ разходка”
GR 20 в няколко факта

Всички, които се отправят към пътеките на GR 20 и искат да изминат маршрута докрай, ще трябва да преодолеят 180 км и 13 хиляди метра положителна денивелация. По този начин те ще преминат през територията на почти целия остров по диагонал. Маршрутът отвежда ентусиастите по отвеси, дълбоки циркуси и скални ръбове.

Именно тези факти определят GR 20 като най-трудния дълъг туристически маршрут в Европа и го нареждат сред първите 20 най-известни преходи в света.

Не пропускайте да научите още интересни факти за дивата природа на Корсика, като станете част от събитието в Клуба на пътешественика. Началото му ще бъде поставено в 19:30 ч., а с билети можете да се сдобиете онлайн тук. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.