„Project Hard“- най-трудният маршрут в света

0
 

Сподели

Shares

„Project Hard“, който претендира да е най-трудният катерачен маршрут в света, все още остава неизкатерен. Маршрутът се намира в пещерата Флатангер в Норвегия, и е оценен като първия тур с категория 9c.

Adam Ondra on Project Hard

Опитите на Адам Ондра на „Project Hard“

Чехът Адам Ондра бе най-близко до първото изкатерване на „Project Hard“ през последния месец. Той прекара целия юли в Норвегия, за да се увенчае с успех по новия най-труден маршрут в света.

Adam Ondra on Project Hard
Снимка: www.outdoorjournal.com

Вижте повече: Адам Ондра – „магьосникът“ в катеренето

Многобройни опити все повече го приближиха към това да сглоби всичко в едно. Лоша настинка обаче му попречи това да се случи по време на престоя му в скандинавската държава.

Самият Ондра е споделил, че това е било най-трудното изкатерване в живота му. Но според него нещата все повече се приближават към успех. Той счита, че много скоро той ще може да се завърне в Норвегия и да довърши започнатото.

Adam Ondra on Project Hard
Снимка: www.epictv.com

Маршрутът „Project Hard“ се състои от няколко ключови елемента: боулдър пасаж с категория 8c, още един боулдър пасаж с категория 8b и финалният пасаж на маршрута, който е оценен като 8а+. Те вече са сред преминатите пасажи от Ондра, като му остават само първите 20 метра (8b), за да нареди целия пъзел.

Вижте повече: Защо викането помага докато се катерим?

Дали ще се случи скоро и ще има ли успех Адам Ондра на “Project Hard”, тепърва ще става ясно.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.