На гости на най-трудния туристически маршрут в Европа

Презентация на Ирена Цветанова ще ни отведе по пътеките на GR20 на остров Корсика

0


Дата на събитието: 17.10.2018

Сподели

Shares

Да отпътуваш за една от най-желаните туристически дестинации в Европа – остров Корсика, е мечта за мнозина. Да преминеш по определяния за най-труден планински маршрут на стария континет – GR 20, е истинско предизвикателство. Именно пред него се изправя една приключенка – Ирена Цветанова. Тя кани всички нас на 17 октомври в Клуба на пътешественика, за да ни разкаже в подробности за преживяванията си на острова и да потвърди дали наистина GR 20 е най-трудният туристически маршрут в Европа.

Презентация GR 20 Корсика
Снимка: Фейсбук събитие „GR 20 Корсика: една „лежерна“ разходка“
GR 20 в няколко факта

Всички, които се отправят към пътеките на GR 20 и искат да изминат маршрута докрай, ще трябва да преодолеят 180 км и 13 хиляди метра положителна денивелация. По този начин те ще преминат през територията на почти целия остров по диагонал. Маршрутът отвежда ентусиастите по отвеси, дълбоки циркуси и скални ръбове.

Именно тези факти определят GR 20 като най-трудния дълъг туристически маршрут в Европа и го нареждат сред първите 20 най-известни преходи в света.

Не пропускайте да научите още интересни факти за дивата природа на Корсика, като станете част от събитието в Клуба на пътешественика. Началото му ще бъде поставено в 19:30 ч., а с билети можете да се сдобиете онлайн тук. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.