Какво да правим през уикенда: 18-19 май

Защото времето ни обещава да бъде подходящо за дейности на открито

0
 

Сподели

Shares

За най-нетърпеливите от нас уикендът упорито чука на вратата, а за най-ентусиазираните приключенци времето загатва, че ще бъде подходящо за дейности на открито. Точно затова следващите няколко реда ще са под формата на предложения към всички вас, които не могат да стоят на едно място и искат активно да оползотворят почивните си дни.

Какво да правим през уикенда

В планината

Знаем, че и вие сте на мнение, че активностите сред природата са сред най-вълнуващите. Затова започваме именно с дейностите и местата, които да посетите, като едновременно с това избягате от забързания живот в града.

Връх Зъбчето в Рила

Ако търсенето и откриването на нови места е в кръвта ви, ние ви препоръчваме да се отправите към един от по-малко познатите върхове в Рила – Зъбчето. Пътеката от спортната база в Белмекен ще ви отведе до най-високата му точка за отрицателно време, а по време на самия преход ще се наслаждавате на красиви гледки, които ще се откриват пред вас.

връх Зъбчето
Снимка: Михаела Стоянова
Муратовото езеро в Пирин

Няма как да отречем, че Пирин също е сред любимите ни планини. Затова няма как да пропуснем да ви предложим разходка до едно от не чак толкова трудно достъпните езера в нея. Навярно сте чували за Муратовото езеро, а ако се чувствате достатъчно уверени, не се колебайте да се отправите към него.

Муратово езеро
Снимка: Михаела Стоянова

В града

Дори и да планувате да останете в града, не се притеснявайте, има толкова много възможности как да бъдете активни.  

Катерене

Залите за катерене са добър вариант да практикувате любимото си занмание, в случай че останете в града. А дори и да не сте се сблъсквали очи в очи с този спорт, можете спокойно да направите първите си стъпки в някоя от тях. Местата в София, където това може да се случи, вижте тук, където ще намерите и няколко идеи за катерене на открито.

Walltopia Climnbing & Fitness
Каране на колело

Неведнъж сме ви разказвали за многобройните ползи от карането на колело, независимо дали е в града или извън него. Затова слагаме към предложенията с именно тази дейност, защото знаем, че покарате ли, дори и за кратко, ще се почувствате много щастливи.

Каране на колело в града
Бягане

Достойно към всички други активности можем да причислим и бягането като един от най-лесните и достъпни източници на добро настроение и мотивация. Затова не се колебайте да потичате през уикенда и да предизвикате себе си както никога досега.

Техники за правилно бягане
Снимка: runrepeat.com

Събития

Две вълнуващи събития също предстоят да се случат в съботния и неделния ден.

Изкачване на Копитото в памет на Боян Петров

Изкачване на Копитото
Снимка: Facebook/Kopitoto

В 9:30 ч. в събота ще бъде даден стартът на скоростното изкачване на Копитото в памет на Боян Петров. Тази година събитието ще има и състезателен характер, като ще мотивира хората, които се включат в него, да изкачат личните си върхове и да покажат най-доброто от себе си. А за всички, които не искат да се състезават, ще има и изкачване след края на надпреварата.

Повече подробности открийте тук.

Маратон на приятелството, Плевен

Маратон на приятелството

Разбира се, не пропускаме и най-голямото събитие за Северна България в последните години – Маратон на приятелството, който ще се проведе в Плевен. Началото му ще бъде поставено в неделя, като това ще е шестото му издание.

Повече подробности открийте тук.

Няма как да отречем, че всяка спортна дейност крие в себе си рискове, колкото и минимални да са те. Знаем, че трудно можем да предотвратим нещо подобно, но можем да вземем предварителни мерки, които ще ни служат в помощ след това. Застраховката е един от тези начини.

Нашите приятели от „Парана“ са на ваша страна и ви предлагат услуга, която ще можете да използвате, не само когато спортувате в планината, но и когато сте активни в града или някъде другаде на територията на страната. А най-хубавото е, че сега, с промо код 360, я получавате с 10% отстъпка от редовната й цена. 

Запознайте с нея тук. А важните неща, които трябва да знаете преди да си направите застраховка, вижте тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.