Четвърто място за Петър Иванов на Световното първенство

0
 

Сподели

Shares

Петър Иванов с поредно престижно класиране при младежите в дисциплината боулдър

Петър Иванов отново е сред най-добрите юноши в света. Българинът зае четвърто място в дисциплината боулдър на Световното първенство по спортно катерене в Инсбрук, Австрия. Пепи влезе на финал с втори резултата, но неговата възрастова група Youth A – 16-17 години е една от най-оспорваните. Всеки един от дванадесетте финалисти имаше реален шанс да влезе в челната тройка.

Петър Иванов
Снимка: thecircuitclimbing.com

Безапелационен победител стана италианецът Филип Шенк, който единствен преодоля 4 боулдъра от 4 опита. Другите медалисти станаха ясни след последния боулдър, който реши всичко. 3-тият опит на японеца Кейти Доха беше късметлийски, което го изведе на втората позиция, а неговият сънародник Мизуки Таджима успя да се класира точно преди Пепи с опит по-малко.

Другият български състезател в дисциплината  – Стоян Петров се нареди на 66-то място от общо 132 състезатели. Това е рекорден брой на участниците в тази възрастова група.

Девойки

При девойките Ашима Шираиши, която се състезава за САЩ, единствена премина всички четири боулдъра на финала, което й осигури безапелационна победа. Луиза Емелева от Русия спечели среброто с три преминати боулдъра. Също толкова има и Бруки Работу от САЩ. Тя обаче се нареди на 3-то място заради по-големия брой опити за преминаване.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.