Маратон на приятелството ще се проведе за шести път

На 19 май в Плевен

0


Дата на събитието: 19.05.2019

Сподели

Shares

Обичаме май, защото освен красива пролет, месецът ни предлага и чудесни събития, които несъмнено правят всекидневието ни още по-хубаво и разнообразно. Едно от тях – утвърдилият се като “Маратон на приятелството” маратон в Плевен, ще се проведе на 19 май и очаква всички ентуасиасти на стартовата линия, за да ги преведе през атрактивно трасе към още по-атркативни награди.

Маратон на приятелството

Най-голямото и значимо състезание за региона на Плевен

Събитието успя да се наложи като най-голямото и значимо за региона на Плевен, а своебразно доказателство са всички 500 участници само от изминалата година. Очаква се през 2019 те да бъдат още повече, като организаторите се стараят да привличат все по-голям брой хора да започнат да спортуват. По тази причина тазгодишното издание на маратона пристига със специално предизвикателство за начинаещите бегачи. То е наименувано “Моят първи маратон” и може би се досещате, че цели да насърчи хората да се осмелят да преодолеят дистанцията от 42 км.

Маратон на приятелството

Мотивация за начинаещите бегачи

За да се чувстват участниците още по-мотивирани, са предвидени специални наградни фондове, както и два български електрически велосипеда. Единият от тях ще зарадва “нов” маратонец, а другият – някой от останалите участници в състезанието. Ако и за вас това ще е първият маратон, можете да заявите това по време на регистрацията за събитието, за да участвате в томболата след това.

Друг специален подарък за всички бягащи на дългите дистанции – маратон, полумаратон и щафета, е раница с логото на събитието.

Трасето

Маршрутът, който ще трябва да преодолеят всички участници по време на “Маратон на приятелството, е сравнително равен и с малко завои. Именно този фактор го прави подходящ и за начинаещи бегачи. Трасето ще ги преведе през някои от основните забележителности на Плевен, както и парк “Кайлъка” и историческия мост до село Ясен.

Маратон на приятелството

Дистанциите

Различните дистанции ще успеят да покрият широкия спектър от интереси на бегачите. Те ще могат да се впуснат в маратонската дистанция, полумаратон, щафета, 3-километров градски крос “Аз мога”, който ще бъде безплатен, както и детски маратон, организиран по възрастови групи.

Маратон на приятелството

Всички участници в състезанието, освен емоциите, които ще преживеят в деня на събитието – 19 май, ще имат възможност да разгледат и един от символите на Плевен – Панорамата, безплатно на 18 май. Те ще имат възможност да споделят преживяването със семейство и приятели.

Маратон с благотворителна кауза

И през 2019 “Маратон на приятелството” ще има благотворителна кауза. Благодарение на събитието ще бъдат събрани средства за специалната стипендия “Готови за успех”, предназначена за поне един студент от града. Стипендията се дава на хора с високи академични постижения, които са без един или двама родители.

Регистрация за събитието

Записването за състезанието онлайн е на уебсайта plevenmarathon.com. Таксата за участие за маратон и полумаратон е 60 лв., за щафета (общо за двама души) – 120 лв., а за всички деца, ветерани (над 60-годишна възраст) и за участниците в 3-километровия градски крос – безплатно.

Маратон на приятелството

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.