Да изкачим Копитото в памет на Боян Петров

Целта на организаторите е да превърнат събитието в традиция, като тази година то ще има и състезателен характер

0


Дата на събитието: 18.05.2019

Сподели

Shares

Боян Петров. Човекът мечти, човекът вдъхновител. Измина една година откакто се разделихме с него, но той е тук, жив в сърцата ни и продължава да ни бъде пример как със силна воля и мотивация мечтите се сбъдват.

Сега е наш ред да отдадем своята почит към паметта му и да докажем, че сме силно решени да осъществяваме целите си. На 18 май всички ще се устремим нагоре по любимия му маршрут във Витоша – от Княжево до Копитото, така както се случи и през 2018.

Разликата тази година е, че събитието ще има и състезателен характер, но не защото ще се търсят най-добрите атлети, а за да може всеки един от нас да предизвика частица от себе си по пътя нагоре и да покаже най-доброто, на което е способен.

Изкачване на Копитото
Снимка: Facebook/Kopitoto

Основната цел на организаторите на събитието – семейство и приятели на Боян, е да го превърнат в традиция, която ще се запази и предава занапред през поколенията. Всяка година изкачването ще е посветено на различен връх от Хималайската корона, като по този начин всеки ще може да “събира” своята корона. През 2019 той ще е Гашербрум I – първият осемхилядник, изкачен от Боян Петров.

Всеки регистрирал се участник ще получи стартов пакет с номер, карта на Витоша и специален медал, който вместо лента, има тънко алпийско въже с възли, както и еделвайс, който може да се носи отделно като значка.

Усилията на най-добрите, разбира се, също ще бъдат възнаградени, като за първите трима са предвидени наградни фондове.

Въпреки че са минали само няколко дни от началото на регистрацията за събитието, вече има голям интерес към него. Вие също можете да се включите, като се запишете на сайта kopitoto.bg. Регистрационната такса е 25 лв., а за децата до 14 г. участието е безплатно. Имайте предвид, че броят на участниците е ограничен до 1000, така че не отлагайте, побързайте да се запишете.

А ако просто искате да отдадете своята почит към паметта на Боян Петров, но без да се състезавате, можете преминете по маршрута до Копитото след края на състезателната програмата на 18 май.

Повече информация за това, което ще се случи, можете да откриете и във Фейсбук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.