От Черно до Адриатическо море: Българският етап

Обзор на всичко, което се случи на българска територия по време на предизвикателството на Краси Георгиев

0
 

Сподели

Shares

В деветия ден от предизвикателството на Краси Георгиев да измине 1200 км от Черно до Адриатическо море, бегачът вече е на територията на Северна Македония. Днес той трябва да измине разстоянието от Крива Паланка до столицата Скопие, където утрешният ден ще бъде почивен за него. По тази причина поглеждаме назад и ви припомняме какво се случи в българския етап от “Коридор 8”, по време на който Краси Георгиев измина разстоянието от Варна до границата със Северна Македония.

Ден 1: 8 май

Началото на ултрамаратона, който ще отведе Краси Георгиев от Черно до Адриатическо море, беше поставено на 8 май в морската ни столица Варна.

Въпреки че първите физически проблеми (с ахилеса) се появиха още тогава, бегачът пое със силна мотивация и в рамките на деня успя да стигне Бургас.

Ден 2: 9 май

В началото на втория ден, преди да поеме към Сливен, Краси отправи специално послание под мотото “Свързаност”. Той символично напълни бутилка с вода от Черно море, която ще излее в Адриатическо на финала на предизвикателството.

Вижте видеото с посланието на бегача тук.

След това той тръгна по един от най-тежките участъци с повече от 110 км и 800 м денивелация. Освен това, типично за пролетта, времето беше променливо и често се редуваха силни ветрове и слънце.

В този ден проблемът с ахилеса на бегача беше отшумял, но не го подминаха болки във врата.

Ключов момент от етапа беше, когато само 25 км деляха Краси от крайната му цел за деня. Именно тогава група местни бегачи се присъединиха към него и заедно изминаха оставащото разстояние.

Ден 3: 10 май

Третият ден изправи Краси Георгиев пред относително лек етап – от Сливен до Стара Загора. Тогава той се чувстваше добре физически, а през цялото време с него бягаха  много хора.

Ден 4: 11 май

В четвъртия ден бегачът пое от Стара Загора към Пловдив. На старта за пореден ден го мотивираха много хора. През целия ден обаче се появиха силни стомашни проблеми и наченки на проблеми с глезена, които с напредването на времето не отшумяха. Именно по тази причина Краси и екипът му взеха решението да спрат на 15 км преди Пловдив. Там го посрещнаха приятелите от 55 часа: Празник на мотивацията и Маратон Пловдив.

Ден 5: 12 май

На петия ден Краси Георгиев се отправи от Пловдив към родния си град Панагюрище. Участъкът беше тежък, но въпреки това бегачът пребори засилената болка в глезена, за да стигне финала, където получи най-топлото и вълнуващо посрещане от неговите съграждани.

Ден 6: 13 май

На 13 май Краси потегли от родния си Панагюрище, за да достигне столицата София. Той се изправи пред дълго трасе, изпълнено си изкачвания. И през този ден проблемите не подминаха бегача. Голям оток на глезена беше причина той да спре малко преди София, където го посрещна личната му рехабилитаторка. По време на цялата нощ Краси е бил лекуван, за да може да продължи към крайната си цел – албанския град Дурас.

Ден 7: 14 май

В седмия ден от “Коридор 8” отсечката, която Краси трябваше да преодолее, беше от София до Кюстендил. Той беше официално изпратен пред сградата на Столична община, но за да не пречи на натовареното движение, започна да бяга на табелата за край на града.

Краси Георгиев
Снимка: wness tv

Ден 8: 15 май

В последния ден на българска територия Краси се отправи от Кюстендил към град Крива Паланка в Северна Македония.

Първият албански град, който бегачът трябва да достигне, е Елбасан. Ако всичко се развие по план, това трябва да се случи на 21-ви май.

Бягането на Краси Георгиев в реално време можете да следите на сайтовете corridor8.run и wnesstv.com

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.