Включи се в “Маратон на приятелството Плевен” 2017

 
0

Само няколко дни остават до четвъртото издание на „Маратон на приятелството Плевен“. Състезателният ден е 21-ви май, но събитието ще стартира още на 19-и май (петък).

Маратон на приятелството Плевен 2017

В петък ще се проведе специална церемония по откриване на най-голямата фитнес площадка на открито в града. Нейното построяване беше подпомогнато и със средства, събрани благотворително в рамките на миналогодишното издание на Маратона, който всяка година подкрепя различни каузи.

Тази година „Маратон на приятелството Плевен“ ще подкрепи още една социална кауза – набиране на средства за построяване на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града. Всеки участник в маратона ще може да допринесе със своята регистрация за начинанието, което ще превърне град Плевен в още по-добро място за младите любители на активния начин на живот. Средствата от продажбата на официални тениски на маратона през годините ще бъдат дарени за каузата.

Ако желаете да се включите в надпреварата, можете да го направите онлайн до 18-и май на този адрес. В случай, че максимално допустимият брой участници не бъде запълнен до 18-и май, на място можете да се запишете до 17 ч. на 20-и май в офиса на маратона в Центъра за работа с деца в началото на градската градина, на 2 минути от старт – финала.

Организаторите са обърнали и специално внимание на активните любители на бягането в по-напреднала възраст – регистрацията на спортистите на възраст над 60 години е безплатна, а времето за участие в класирането е до 6 часа за маратона и до 3 часа за полумаратона. Всички непрофесионалисти, придружители на участниците, ученици и жители на града пък са добре дошли да тестват силите си на 3-километровия крос „Аз мога!“.

Маратон Плевен

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ: Интервю с Калин и Таня Иванчеви – част от организаторския екип

Очаква се участниците в тазгодишното издание да надхвърлят 500 души от 20 страни, между които Япония, Буркина Фасо, Непал, Нигерия, САЩ, Великобритания и традиционно силно участие от Румъния, откъдето тази година ще се включат и доста доброволци.

Награди очакват и всички редови участници в „Плевен Маратон 2017“. Два специални велосипеда BMW ще бъдат изтеглени чрез жребий в края на церемонията по награждаването на победителите. При кого ще отиде всеки един от велосипедите, ще разберем на 21-ви май в 14 ч. Наградите ще бъдат изтеглени между всички регистрирани и завършили участници в маратона, полумаратона и щафетата. Победителите трябва да покажат състезателния си номер.

Маратон Плевен

Пълната програма на събитието, графикът на състезанията, указанията за маршрута и подкрепителните пунктове могат да бъдат намерени на официалния сайт тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.