Включи се в „Маратон на приятелството Плевен“ 2017

0
 

Сподели

Shares

Само няколко дни остават до четвъртото издание на „Маратон на приятелството Плевен“. Състезателният ден е 21-ви май, но събитието ще стартира още на 19-и май (петък).

Маратон на приятелството Плевен 2017

В петък ще се проведе специална церемония по откриване на най-голямата фитнес площадка на открито в града. Нейното построяване беше подпомогнато и със средства, събрани благотворително в рамките на миналогодишното издание на Маратона, който всяка година подкрепя различни каузи.

Тази година „Маратон на приятелството Плевен“ ще подкрепи още една социална кауза – набиране на средства за построяване на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града. Всеки участник в маратона ще може да допринесе със своята регистрация за начинанието, което ще превърне град Плевен в още по-добро място за младите любители на активния начин на живот. Средствата от продажбата на официални тениски на маратона през годините ще бъдат дарени за каузата.

Ако желаете да се включите в надпреварата, можете да го направите онлайн до 18-и май на този адрес. В случай, че максимално допустимият брой участници не бъде запълнен до 18-и май, на място можете да се запишете до 17 ч. на 20-и май в офиса на маратона в Центъра за работа с деца в началото на градската градина, на 2 минути от старт – финала.

Организаторите са обърнали и специално внимание на активните любители на бягането в по-напреднала възраст – регистрацията на спортистите на възраст над 60 години е безплатна, а времето за участие в класирането е до 6 часа за маратона и до 3 часа за полумаратона. Всички непрофесионалисти, придружители на участниците, ученици и жители на града пък са добре дошли да тестват силите си на 3-километровия крос „Аз мога!“.

Маратон Плевен

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ: Интервю с Калин и Таня Иванчеви – част от организаторския екип

Очаква се участниците в тазгодишното издание да надхвърлят 500 души от 20 страни, между които Япония, Буркина Фасо, Непал, Нигерия, САЩ, Великобритания и традиционно силно участие от Румъния, откъдето тази година ще се включат и доста доброволци.

Награди очакват и всички редови участници в „Плевен Маратон 2017“. Два специални велосипеда BMW ще бъдат изтеглени чрез жребий в края на церемонията по награждаването на победителите. При кого ще отиде всеки един от велосипедите, ще разберем на 21-ви май в 14 ч. Наградите ще бъдат изтеглени между всички регистрирани и завършили участници в маратона, полумаратона и щафетата. Победителите трябва да покажат състезателния си номер.

Маратон Плевен

Пълната програма на събитието, графикът на състезанията, указанията за маршрута и подкрепителните пунктове могат да бъдат намерени на официалния сайт тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.