Как да изберем правилния размер ски?

 
0

Когато дойде време за покупка на ски, изборът е необятен, което го прави още по-труден. Още по-големи трудностите стават, ако попаднем на некомпетентен продавач, който се опитва да ни продаде не това, от което имаме нужда, а това, което е останало в склада.

В Adventure Shop се гордеем с това, че имаме огромно разнообразие на ски екипировка и компетентен персонал, които да ви асистира да вземете правилното решение.

За да ви помогнем, като обогатим познанията ви, ще ви кажем как сами да можете да се ориентирате в дължината на ските, в зависимост от стила и мястото, на което ще карате.

Как да изберем размер ски
*Тази таблица има за цел да ви ориентира в размера на ските спрямо височината, теглото и стила на каране. Тя не е категорична и тези размери могат да варират спрямо конструкцията на индивидуалните модели ски.

Истината е, че не съществува перфектен размер ски за конкретна височина и конкретно тегло. Генералното правило гласи, че височината на ските трябва да е някъде между височината на брадата и върха на главата ви, но това правило е изградено върху теории от преди 10-15 години, а ските оттогава са се променили драстично. Затова новите технологии позволяват малко по-високи ски, които обаче дават по-добра стабилност. При скиорите, които са на ниво експерт, по-високата ска е задължителна, тъй като се очаква те да карат на висока скорост и доста агресивно.

ПРИЧИНИ ДА СИ КУПИТЕ КЪСИ СКИ (-15/0 см):
✓ Вие сте начинаещ или средно напреднал скиор;
✓ Теглото ви е по-ниско от средното за ръста ви;
✓ Карате с по-ниска скорост;
✓ Правите по-къси завои;

ПРИЧИНИ ДА СИ КУПИТЕ ПО-ДЪЛГИ СКИ: (/+15 см)
✓ Вие сте напреднал или експертен скиор;
✓ Карате бързо и агресивно;
✓ Теглото ви е по-високо от средното за ръста ви;
✓ Планирате да карате в необработен терен;
✓ Планирате да купите ски със сравнително голям процент рокер в предната част (>20%);

ДЪЛЖИНИ СПРЯМО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА СКИТЕ

Как да изберем размер ски
*Тази таблица има за цел да ви ориентира в размера на ските спрямо височината, теглото и стила на каране. Тя не е категорична и тези размери могат да варират спрямо конструкцията на индивидуалните модели ски.

СЪВЕТ: По-късите ски са по-лесни за управление, но не дават стабилността, която имат по-дългите. Ски със по-малка талия и по-малък радиус на завоя могат да се карат с по-ниска височина и респективно колкото по-голяма е талията и завоя, толкова по-дълга трябва да е ската.

Приятно каране от екипа на Adventure Shop!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.