Как да изберем правилния размер ски?

0
 

Сподели

Shares

Когато дойде време за покупка на ски, изборът е необятен, което го прави още по-труден. Още по-големи трудностите стават, ако попаднем на некомпетентен продавач, който се опитва да ни продаде не това, от което имаме нужда, а това, което е останало в склада.

В Adventure Shop се гордеем с това, че имаме огромно разнообразие на ски екипировка и компетентен персонал, които да ви асистира да вземете правилното решение.

За да ви помогнем, като обогатим познанията ви, ще ви кажем как сами да можете да се ориентирате в дължината на ските, в зависимост от стила и мястото, на което ще карате.

Как да изберем размер ски
*Тази таблица има за цел да ви ориентира в размера на ските спрямо височината, теглото и стила на каране. Тя не е категорична и тези размери могат да варират спрямо конструкцията на индивидуалните модели ски.

Истината е, че не съществува перфектен размер ски за конкретна височина и конкретно тегло. Генералното правило гласи, че височината на ските трябва да е някъде между височината на брадата и върха на главата ви, но това правило е изградено върху теории от преди 10-15 години, а ските оттогава са се променили драстично. Затова новите технологии позволяват малко по-високи ски, които обаче дават по-добра стабилност. При скиорите, които са на ниво експерт, по-високата ска е задължителна, тъй като се очаква те да карат на висока скорост и доста агресивно.

ПРИЧИНИ ДА СИ КУПИТЕ КЪСИ СКИ (-15/0 см):
✓ Вие сте начинаещ или средно напреднал скиор;
✓ Теглото ви е по-ниско от средното за ръста ви;
✓ Карате с по-ниска скорост;
✓ Правите по-къси завои;

ПРИЧИНИ ДА СИ КУПИТЕ ПО-ДЪЛГИ СКИ: (/+15 см)
✓ Вие сте напреднал или експертен скиор;
✓ Карате бързо и агресивно;
✓ Теглото ви е по-високо от средното за ръста ви;
✓ Планирате да карате в необработен терен;
✓ Планирате да купите ски със сравнително голям процент рокер в предната част (>20%);

ДЪЛЖИНИ СПРЯМО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА СКИТЕ

Как да изберем размер ски
*Тази таблица има за цел да ви ориентира в размера на ските спрямо височината, теглото и стила на каране. Тя не е категорична и тези размери могат да варират спрямо конструкцията на индивидуалните модели ски.

СЪВЕТ: По-късите ски са по-лесни за управление, но не дават стабилността, която имат по-дългите. Ски със по-малка талия и по-малък радиус на завоя могат да се карат с по-ниска височина и респективно колкото по-голяма е талията и завоя, толкова по-дълга трябва да е ската.

Приятно каране от екипа на Adventure Shop!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.