Дрон спаси двама плувци от удавяне

0
 

Сподели

Shares
Спасителна операция с дрон
Снимка: gearjunkie.com

18-и януари е денят, в който се проведе първата успешна спасителна акция с дрон в света. Двама плувци в Австралия бяха застигнати от много силно вълнение, в резултат на което се стигна до спасителна операция.

Както вече сме ви разказвали, плуването в открити води е един от най-трудните спортове, а когато морето е бурно, опасността става още по-голяма.

В конкретния случай, двамата плувци започват да викат за помощ. Един от спасителите в региона чува тези викове. Той веднага реагира и започва операция с дрон, който пилотира до мястото, където са давещите се хора. След като ги достига, устройството спуска приспособление, за което те да се задържат и което ще им помогне да доплуват до брега.

Drone helps rescue swimmers

A drone was used to help rescue two teenage swimmers off of the Australian coast today. Government officials call this a "world first." More: http://bit.ly/2BaDpat

Публикувахте от KRIS 6 News в 18 януари 2018 г.

Австралия е инвестирала 430 хиляди австралийски долара за дронове, които да са в помощ на спасителите

Както вече разбрахме, технологията е достатъчно напреднала да спасява животи. Основното й предимство е, че дроновете позволяват много по-бързо да се реагира в случаи, в които всяка секунда е ценна. Именно това е предпоставка други държави също да заложат на подобни технологии в спасяването. Със сигурност случаят от вчера ще е първата стъпка към това.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.