Лек и бърз в окото на зимата

0
 

Сподели

Shares
Salomon
Снимка: Salomon Freeski

Ако зимата не дойде при нас, ние ще отидем при нея. Това е толкова сигурно, колкото и това, че ще ни порасте брадата или че някой от следващите дни ще се успим за работа.

Когато най-накрая стъпим на мекия сняг, трябва да съумеем да вземем максимално много от него. За целта трябва да можем да разчитаме и на краката, и на ските си. Хубаво е да инвестираме отрано във физическа подготовка и надеждна и по-удобна ски екипировка. Удобството е проводник на самото удоволствие от спорта. Тук говорим за повече лекота на движение, по-малко мазоли на краката и максимално добър контакт със снега. Всичко това е възможно благодарение на технологичните иновации, които еволюират всеки следващ сезон, както расте, но не старее вдъхновението ни за нови спускания по заснежени склонове.

Salomon
Снимка: Pete Houghton/Salomon Freeski

Salomon е марка за ски екипировка с много дълга и съществена традиция. Компанията води началото си, 69 години по-рано, от долината на Монблан, рожденото място на непреодолимия човешки стремеж към планината. Възпитанието в местните ценности и дългогодишният опит в производството могат да бъдат гаранция за най-високо качество. Освен всичко дотук, съвременната Salomon е и една модерна и прогресивна компания, която развива уникални технологии, допринася своя дял корпоративна отговорност и създава автентично и вдъхновяващо комерсиално съдържание. Изобщо Salomon е марка, зад която си заслужава да застанете.

В продуктовия си каталог за сезон 2016/17 Salomon имат богата селекция от решения, за туринг, фрийрайд и парк. Ние избрахме да ви презентираме комплект от екипировка, с която ще може да се хвърлите в зимата още в началото ѝ, като изпантите до някое любимо местенце, надълбоко в дивата планина.

Част 1: ски

Salomon Ski MTN Explore

MTN Explore 95

Как може едновременно да се постигне максимална лекота на ската и висока стабилност при контакта ѝ със снега? Salomon намира отговора в новата си патентована технология за базата на ската, като заменя половината от използвания материал за направата й с фибри от растението лен. Това намалява драстично теглото на ската (Explore 95 тежи 1400 гр.) и дава много добро сцепление със снега. Ската е мислена детайлно във всеки сегмент от дължината й: по-широки и по-леки върхове за повече „плуване“ в мекия сняг; сандвич констукция единствено в централната зона, за повече стабилност и рефлекс (поп); функционална форма на опашката за закрепяне на колани. Основата поема по-малко вибрации, кантовете са още по-устойчиви на удар, а рефлексът е на рокер извивка.
Ската се предлага в размери: 169 см., 177 см. 184 см.
Формата в цифри: 177/ 130/ 95/ 116/ 17.7

Част 2: ски автомати

Salomon

Guardian MNC 13 L

Този автомат добавя минималната възможна тежест към една туринг ска, по-малко от килограм и половина. Превключването между режимите на пантене и спускане е максимално улеснено – идва със самото стъпване в машинката. Повдигачът варира между 7 и 13 градуса. Позицията на ски обувката е сведена възможно най-ниско (26 мм) за по-добро предаване на натиска, и съответно повече контрол върху ската. Широката основа на автомата разширява още полето на влияние, а системата за автоматично прибиране на стопера се грижи за безопасни приземявания назад (на суич). Възможното натоварване стига до 13 дин (125 кг). Автоматът работи както с туринг, така и с алпийска обувка.

Част 3: ски обувки

Salomon

MTN Explore

Подобно на ската MTN Explore, това е обувка, която улеснява максимално движението нагоре по склона, докато същевременно дава сигурност в представянето при спускане. Лекотата на обувката (1440 гр) и възможността за освобождаване на глезена с до 63 градуса намаляват физическото изпитание при трамбоване нагоре. Специална технология на подметката позволява уверено придвижване и със ските на гръб. Вътрешният чорап се трансформира допълнително, след закупуване, по извивките на крака. От друга страна, голямата твърдост на обувката (110) и високата подвижност в зоната на глезена позволяват добър контрол над ската в техничните моменти на каране. Допълнителна стабилност дава и карбоновият гръб на обувката. Моделът се предлага и в женски вариант, със съответната номерация и малко по-ниска твърдост.

Част 4: ски щеки

Salomon

MTN Carbon S3

Основно преимущество за екстремния карач при тази щека, освен нейната здравина, е специалният механизъм на каишката за освобождаване на китката. Това позволява лесно рзделяне с щеките при екстремна ситуация. Щеката е телескопична, с надеждна и лесна система на сгъване (110 -135 см) и също изключително лека. За постигане на баланс между здравина и лекота, освен високоякостен карбон, са ползвани материалите кевлар и карбид.

Част 5: каска

Salomon

MTN LAB

Тази каска е желано попълнение към туринг екипировката, най-вече защото тежи минималните 250 грама. Същевременно отговаря на установените стандарти за безопасност, не само при каране на ски, но и при алпийска дейност. Удобна е във всяко едно отношение: има добра система на проветрение; вътрешен слой от мерино вълна, който дори се сваля за пране; специална торба за съхранение във или на раницата.

Пълната серия от представени продукти може да намерите във верига магазини Sport Box, официален представител на марката Salomon за България.

Salomon
Снимка: Salomon Freeski

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.