Вкусни приключения с Dacia:Duster и Константин Таквор – част втора

От всеки борд става маса за пикник

0
 

Сподели

Shares
Dacia Duster
Dacia Duster

От излизането си през 2010 година, моделът на Dacia – Duster се превърна в истинска легенда с невероятния си баланс на възможности, в съчетание с отлично качество и цена. Висок просвет, 4х4, икономични двигатели, удобен интериор, модерни функции и дизайн, икономичност и ниска стойност за поддръжка – всичко което един аутдор човек може да иска.

За последните 12 години, много хора в обкръжението ни се сдобиха с Duster и заедно пътувахме до различни дестинации: живяхме с колата на къмпинги в Турция, Гърция, Македония, обикаляхме Швейцария, където забелязахме много колеги с Duster и се чувствахме съвсем намясто, даже в Дубай си наехме Duster, но под марката Renault, и се разхождахме до пясачните им планини. Определено обаче най-много се доказа, карайки ни до различни места за летене в България – качихме се с него на върхове като Конгур, Руй, Ореляк, Пъстрец, Калин и др.
Dacia Duster
Dacia Duster
След като тествахме най-новия модел на Dacia – Jogger, ни беше интересно да го сравним с най-новата версия на Duster. Затова помолихме представителите на Дачия да ни дадат и него за няколко дни, за да направим продължение на хубавия ден, който преживяхме и записахме с Jogger.
Въпреки, че знаехме какво да очакаваме от модела, още на паркинга се изненадахме приятно – колата, която Dacia ни предостваиха е лимитираната серия Extreme.
Светло сивият цвят (Urban Grey), подчертан допълнително и от оранжеви елементи по огледалата, решетката, задницата, които показват, че колата е във най-високото ниво на оборудване.
Dacia Duster
Dacia Duster
Интериора също има оранжеви детайли, които засилват цялостно модерно усещане, започващо още с автоматичното отключване и запалване на светлините при доближаването до колата с ключ (карта). Вътре, колата продължава да дава усещане за 21-век, започвайки от дисплея, елегантните потенциометри за температура, обдухване, радио, комфортни седалки и удобни пространства за вещи.
Dacia Duster
Dacia Duster
Още с първото подаване на газта от паркинга, разбираме, че колата има душа и е с най-мощния двигател – 100 к.с. Определено се усеща динамична и докато се изнасяме от града виждаме пъргавостта и, което много ни радва.
Познавайки възможностите на Duster, не се колебаем да тръгнем към брега на Искър и да покараме падъл бордовете. Последните дни беше дъждовно и добре знаем, че мисията ни ще включва неочаквани коловози и доста кал, но това не ни спира.
Dacia Duster
Dacia Duster
Отбиваме да напазаруваме за следващата пикник магия, която Константин Таквор – Кокера ще ни приготви. Товарим се и тръгваме към Искъра, да си подарим още един прекрасен ден с приятели в каране на падъл борд, хубави пролетни гледки и вкусна храна. С помоща на Duster открихме нови места, а колко свежо си изкарахме може да видите в следващото видео:

 

Вкусния брънч, който ни приготви Константин Таквор – Кокера този път е:

Бъркани яйца по скандинавски с маринован пушен черноморски чернокоп.

Необходимите съставки:

  • яйца
  • пушен маринован, черноморски чернокоп
  • няколко чери доматчета
  • пресен лук
  • прясна мащерка
  • сол
  • черен пипер

Готови само за 10 минути.

Препоръчваме кулинарната идея и на колегите от клуб Duster, които също обичат да се събират и да ходят на пикник с колите си.

Лятото вече започна, затова не губете време и следвайте авантюристичните си идеи. Бъдете повече сред природата, вземете кучето, гаджето, приятелите, вашите, техните  и не стопирайте добро изкарване.

Dacia Duster – автомобилът, създаден за приключения!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.