Купа “Пампорово”

 
0

Купа Пампорово 2011 - част от FIS

За четири дни – от четвъртек 10 март до неделя 13 март курортът Пампорово ще събере българския ски елит. В оспорвана конкуренция със състезатели от Гърция, Македония, Черна гора, Сърбия, Румъния, Кипър и САЩ, най-добрите ни алпийци ще се борят за “Купа Пампорово”, която и тази година е част от календара на международната ски федерация FIS.

Едновременно с Купа Пампорово в курорта ще се проведе Държавното първенство по алпийски ски. Дисциплините и в двете състезания са слалом и гигантски слалом, а пистата – Стената пред Студенец. През всеки от четирите дни ще има по два манша, като първите стартове са в 10.00 часа. Награждаването се очаква да бъде в неделя в ранния следобяд. Заявки за участие в Купа Пампорово са подали 76 мъже и 30 жени. Организатор на състезанието са “Пампорово” АД и Българска федерация ски.

Това ще бъде и генерална репетиция за стартовете от Европейската купа, които предстоят на същата писта през 2012 година след 25 годишно прекъсване.

Купа Пампорово 2011 - част от FIS

Снежната покривка на връх “Снежанка” в Пампорово вече е повече от 110 см. Пистите са отлично обработени, а здравата основа от изкуствен сняг и последния снеговалеж осигуряват перфектни условия за ски поне до края на март.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.