Зелени дни

0


Дата на събитието: 28.04.2011

Сподели

Shares

Зелени дни 2011

С настъпването на пролетта идва време и за първия свеж полъх от „Зелени дни” – фестивал на отговорния туризъм, природата и здравословния живот. Фестивалът ще се проведе от 28 април до 1 май в градинката пред Народния театър. В програмата е включено изложение на биосертифицирани храни и козметика, екипировка за планина, катерене и къмпинг, както и представяне на природозащитни организации, природни паркове и общини, зелени и отговорни туроператори.

Зелени дни 2011

На международната конференция „Балканите – дестинация зелен туризъм” ще научите какви са възможностите да се пътува отговорно и ще се заредите с много нови идеи за интересни дестинации, една от които е поречието на Дунава. Ще се запознаете отблизо и с проекта за веломаршрут „Желязната завеса”. Конференцията ще се проведе на 29 април в аулата на СУ „Св. Климент Охридски”.

Ще ви очакваме на нашите презентации и прожекции на филми на различни теми, свързани със зеления туризъм и грижата за природата. Ще представим и най-добрите снимки от фотоконкурса на тема ”Балкани – с ритъма на природата”, в който все още можете да участвате и да споделите къде и как сте усетили този ритъм.

Зелени дни 2011

За малките почитатели на големи предизвикателства отново ще има стена за катерене и ще бъде организирано велосъстезание с награди, както и други интерактивни игри.
А за тези, които виждат рециклирането и като изкуство са отворени арт-работилничките, в които ще се излее пролетен дъжд от свежи идеи за това, как да превърнем отпадъците в полезни вещи или артистични аксесоари.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.