Велотренажори за колоездачна форма през цялата година

0
 

Сподели

Shares
Tacx NeoSmart
Tacx NeoSmart

Студено, мрачно време, дъжд, сняг и лед. Всичко това не означава, че трябва да стоим далеч от велосипеда. За да няма притеснения сред фенове на колоезденето от лошото време, от Bike Center излизат с интересна и полезна алтернатива. Тя се казва „Tacx“ и помага да поддържаме колоездачната си форма през цялата година.

NEO SMART 2016
NEO SMART 2016

Neo Smart е флагманът в продуктовата линия на Tacx. Toй комбинира мощност и интелигентност в едно. Направен така, че да симулира максимално добре реален терен, Neo Smart позволява да изпиташ натоварването и при изкачване, и при спускане. Благодарение на 2200-ватовия си мотор, Neo Smart пресъздава усещането за спускане чрез засилване „на движението” както и забавя педалирането, симулирайки изкачване.

Това е най-тихият велотренажор на пазара, поради това, че няма триене на движещите части. Още един негов плюс е, че не се нуждае от калибровка и настройка. Neo Smart може да се свърже безжично с телефон, таблет или друго „умно“ устройство – за целта има приложения на Tacx. Чрез разнообразните приложения колоездачът може да се състезава виртуално в много известни състезания и маршрути и да се конкурира със световноизвестни състезатели, както и в мултиплейър с приятели, притежаващи Smart продуктите на Tacx. Neo може да работи и самостоятелно, като увеличава съпротивлението в зависимост от скоростта на въртене.

Bushido Smart
Bushido Smart

За тези, които не обичат да имат кабели около себе си или предпочитат да тренират в средата на стаята, в любим ще се превърне моделът Bushido. Той, също като Neo, използва безжична технология, за да се връзва към Smart устройства и да използва богата гама от приложения, но освен това притежава и безжична моторна спирачка. Той се захранва чрез въртенето на колоездача, което означава, че няма нужда от връзка с електрическата система. Bushido пресъздава стръмни склонове, благодарение на мощния си 1400W електрически мотор.

Vortex Smart

Независимо от сезона има начин да се поддържа спортно ниво и без прекалено силово натоварване. За тази цел най-подходящият избор е велотренажорт Vortex Smart. Той има максимална мощност на мотора 950W и използва електромагнитна спирачка. Освен това, Vortex Smart може да бъде използван и като симулатор, на който да се избират различни популярни маршрути или етапи от състезания за каране. Той разполага с дисплей, който се монтира на кормилото. На него може да се зададе индивидуална програма за тренировка.

Satori Smart

Satori Smart е велотренажорът, подходящ за хората, които не поставят модерните технологии на първо място, но искат да могат да тренират целогодишно без излишни функции. Моделът Satori е изключително опростен и лесен за използване. Работи с ръчно управление от 10 степени на натоварване, като при последната тренажорът използва пълната си мощност от 950W. Уредът може да бъде свързан с други „умни джаджи“, за да се следят пулс, скорост и каданс.

Tacx Booster
Tacx Booster

Хората, които искат да подобрят уменията си в кратките, но интензивни спринтове имат нужда от машина, с която да тренират интензивно на кратки интервали. Така е тренажорът Booster. Той има съпротивление от 1050W, което се генерира дори и при ниска скорост. Разбира се, нивото на натоварване можете да се настройва посредством лесно монтираща се на кормилото команда, която има 10 степени. Booster е много лесен за сглобяване и удобен за пренасяне, подходящ за по-малки помещения.

Blue Twist
Blue Twist

Следващите два модела са подходящи за хората, които в момента се решават да започнат да тренират. Велотренажорите на Tacx – Blue Matic и Blue Twist са изключително подходящи за начинаещи колоездачи или за хора, които не карат велосипед често. Те са изработени от много здрав материал и имат издръжлива и стабилна конструкция.

Blue Matic разполага с 10 скорости, докато Blue Twist сменя силата на натоварване чрез бутон, намиращ се на спирачката и предлага 7 степени. Максималното съпротивление на Blue Matic и на Blue Twist е 700W.

Blue Matic
Blue Matic

Всички описани модели велотренажори Tacx  и други полезни продукти можете да намерите на официалния сайт на Garmin България.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.