Купа “Пампорово”

0
 

Сподели

Shares

Купа Пампорово 2011 - част от FIS

За четири дни – от четвъртек 10 март до неделя 13 март курортът Пампорово ще събере българския ски елит. В оспорвана конкуренция със състезатели от Гърция, Македония, Черна гора, Сърбия, Румъния, Кипър и САЩ, най-добрите ни алпийци ще се борят за „Купа Пампорово“, която и тази година е част от календара на международната ски федерация FIS.

Едновременно с Купа Пампорово в курорта ще се проведе Държавното първенство по алпийски ски. Дисциплините и в двете състезания са слалом и гигантски слалом, а пистата – Стената пред Студенец. През всеки от четирите дни ще има по два манша, като първите стартове са в 10.00 часа. Награждаването се очаква да бъде в неделя в ранния следобяд. Заявки за участие в Купа Пампорово са подали 76 мъже и 30 жени. Организатор на състезанието са “Пампорово” АД и Българска федерация ски.

Това ще бъде и генерална репетиция за стартовете от Европейската купа, които предстоят на същата писта през 2012 година след 25 годишно прекъсване.

Купа Пампорово 2011 - част от FIS

Снежната покривка на връх “Снежанка” в Пампорово вече е повече от 110 см. Пистите са отлично обработени, а здравата основа от изкуствен сняг и последния снеговалеж осигуряват перфектни условия за ски поне до края на март.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.