Никола Абаджиев е вторият български атлет на Red Bull

18-годишният кайтсърфист е вторият българин след Весо Овчаров, който се присъединява към отбора на Red Bull

0
 

Сподели

Shares

18-годишният кайтсърфист Никола Абаджиев-Коки е вторият български атлет, който се присъединява към отбора на Red Bull.

Никола Абаджиев-Коки
Снимка: Tihomir Rachev / Red Bull Content Pool

Откровено казано, в 360° сме фенове на Коки. Всъщност, фенове сме на семейството му, на бранда за дрехи, който сестра му развива, на начинa на живот, който Абаджиеви водят (вж. брой Лято 2017). Фенове сме и на Red Bull, затова няма да крием, че искахме да ръкопляскаме, когато разбрахме, че именно Коки е новият атлет в редиците им, вторият българин след акропарапланериста Весо Овчаров. Няма да бъде пресилено и ако кажем, че младият сърфист е най-добрият роден състезател в кайта и сме убедени, че успехите му на световно ниво тепърва ще стават още по-бележити.

Никола Абаджиев-Коки
Снимка: Tihomir Rachev / Red Bull Content Pool

Към този момент Коки е трикратен национален шампион по сърф (2014, 2015, 2016 г.). На международно ниво той също има успешни представяния на състезания от висок ранг. През 2015 г. извоюва трето място в надпреварата Master of the Ocean в Доминикана. През 2016 г. се нарежда на девето място в последния кръг от Световната купа, организирана от Global Kitesport Association (GKA) в Дакла, Мароко. А година по-рано, през 2017, Коки се класира на девето място в Tarifa Strapless Kitesurf Pro 2017, отново организирано от GKA.

Никола Абаджиев-Коки
Снимка: Tihomir Rachev / Red Bull Content Pool

За развитието, отговорността да бъдеш професионален атлет, любовта към морето и сърфа, както и първите си дни във водата, Никола Абаджиев-Коки разказва в специалния брой на списание 360°.

Коки

Всички приключенски теми в специалния брой на Списанието можете да видите ТУК, а ако го поръчате предварително, ще участвате в томбола с вълнуващи награди!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.