Веси Огнева – още една стъпка напред

 
0

Веси Огнева е един от най-силните и усмихнати хора, които сте срещали. Винаги с поглед в бъдещето и вяра в добрия край… и прикована в инвалидна количка. От години се бори с множествена склероза (МС), срещу която съвременната медицина е напълно безпомощна. Нещо повече – инжекциите, които би трябвало да забавят развитието на болестта, я докарват почти до неподвижност.

Тогава, като на шега, като по случайност, нейните приятели откриват лекарството, което й връща част от силите: приятели + планина.

Веси Огнева

Първата разходка, организирана от приятелите на Веси, е до хижа Синаница с помощта на совалката (инвалидна количка за трудни терени) на Фондация Заедно. След това – до Тъжа, на Грънчар и на Венетица. С течение на времето и разходки в планината, Веси укрепна, стана по-силна и уверена, раздвижи се до степен да може да се занимава с упражнения ежедневно, и вече дори прави плахи, малки стъпки.

Веси Огнева

Повече за историята на Веси можете да научите от тук.

През пролетта на 2014-та година Веси, с помощта на много хора, които решиха да й помогнат, направи следващата голяма стъпка към прохождането. Тя успя да събере нужните й средства и замина на лечение в специализирана клиника в Индия. За да може да усети истинския ефект от лечението обаче, Веси трябва да направи поне още един курс в клиниката. Следващият е планиран за 2015 г. и отново ще й е нужно съдействие. Можете да помогнете чрез дарение по някой от начините посочени по-долу.

Веси Огнева

Веси:
“Вече всичко е друго. Вече дори мога са стъпвам сама. Искам само едно нещо, да мога да ходя отново. Клиниката в Индия е специализирана за лечение на МС. Там предлагат външна помощ, която определено ми е нужна, но най-важното е, че насърчават начините, по които човек сам да се бори с болестта. Това помага да продължиш сам да се грижиш за здравето си след това.
В един филм един човек гледаше една купа и се чудеше дали да я открадне. Той се отказа, тъй като всъщност това, което искаше, е да я ЗАСЛУЖИ. И аз така.”

Хората, които имат възможност и желание да помогнат за лечението на Веси, могат да го направят като се включат в кампанията за набиране на средства:
по сметка в ДСК
IBAN: BG15STSA93000010693585
Весела Енчева Огнева
или чрез Paypal: vesi_og@abv.bg

Повече информация можете да откриете на HelpVesi.com или в страницата на кампанията във facebook “Помощ за Веси”.

Веси Огнева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.