Велосипедните сдружения, които намират пътя

0
 

Сподели

Shares

Колоездене

Втората национална среща на велосипедните организации завърши, а с нея идва и краят на проекта „Национална велосипедна мрежа“.

„Велоеволюция“ и членуващите организации обаче ще продължат да работят по него.

Мрежата обединява велосипедни сдружения и клубове от цялата страна. До момента те са 17 на брой. Ще бъде направен и сайт, където ще има информация за мрежата и нейните членове, както и събитиен календар и форум.

Мрежата работи активно за създаването на едно по-светло колоездачно бъдеще. Искрено се надяваме инфраструктурата в България да се подобри в най-скоро време.

По време на проекта „Национална велосипедна мрежа“ насочи вниманието си към нуждата да има повече идеи и проекти за вело алеи, както и към различните варианти да се осигури качествена и безопасна обстановка в градовете.

" Националната велосипедна мрежа"

Взети са мерки и за подобряването на велосипедния туризъм и спорт извън града. Много често хората се сблъскват с проблема за превозването на колелата си във влаковете.

Предстои обсъждането и приемането на Етичен кодекс на велосипедиста. По този начин ще се повиши нивото на колоездачната култура, както и ще стане една идея по-безопасно да се движиш на две гуми.

Има и идея мрежата да се присъедини към Балканската мрежа на велосипедните организации. Те са създадени по едно и също време и по този начин се отварят вратите към бъдещи проекти и извън рамките на България.

Ще бъде разработена методология за работа с деца, която включва и обучение по безопасно каране на велосипед.

Това са само част от засегнатите теми. Надяваме се скоро да започнат да стават все по-осезаеми резултатите от усилията на различните сдружения.

Велоеволюция

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.