Веси Огнева – още една стъпка напред

0
 

Сподели

Shares

Веси Огнева е един от най-силните и усмихнати хора, които сте срещали. Винаги с поглед в бъдещето и вяра в добрия край… и прикована в инвалидна количка. От години се бори с множествена склероза (МС), срещу която съвременната медицина е напълно безпомощна. Нещо повече – инжекциите, които би трябвало да забавят развитието на болестта, я докарват почти до неподвижност.

Тогава, като на шега, като по случайност, нейните приятели откриват лекарството, което й връща част от силите: приятели + планина.

Веси Огнева

Първата разходка, организирана от приятелите на Веси, е до хижа Синаница с помощта на совалката (инвалидна количка за трудни терени) на Фондация Заедно. След това – до Тъжа, на Грънчар и на Венетица. С течение на времето и разходки в планината, Веси укрепна, стана по-силна и уверена, раздвижи се до степен да може да се занимава с упражнения ежедневно, и вече дори прави плахи, малки стъпки.

Веси Огнева

Повече за историята на Веси можете да научите от тук.

През пролетта на 2014-та година Веси, с помощта на много хора, които решиха да й помогнат, направи следващата голяма стъпка към прохождането. Тя успя да събере нужните й средства и замина на лечение в специализирана клиника в Индия. За да може да усети истинския ефект от лечението обаче, Веси трябва да направи поне още един курс в клиниката. Следващият е планиран за 2015 г. и отново ще й е нужно съдействие. Можете да помогнете чрез дарение по някой от начините посочени по-долу.

Веси Огнева

Веси:
„Вече всичко е друго. Вече дори мога са стъпвам сама. Искам само едно нещо, да мога да ходя отново. Клиниката в Индия е специализирана за лечение на МС. Там предлагат външна помощ, която определено ми е нужна, но най-важното е, че насърчават начините, по които човек сам да се бори с болестта. Това помага да продължиш сам да се грижиш за здравето си след това.
В един филм един човек гледаше една купа и се чудеше дали да я открадне. Той се отказа, тъй като всъщност това, което искаше, е да я ЗАСЛУЖИ. И аз така.“

Хората, които имат възможност и желание да помогнат за лечението на Веси, могат да го направят като се включат в кампанията за набиране на средства:
по сметка в ДСК
IBAN: BG15STSA93000010693585
Весела Енчева Огнева
или чрез Paypal: vesi_og@abv.bg

Повече информация можете да откриете на HelpVesi.com или в страницата на кампанията във facebook „Помощ за Веси“.

Веси Огнева

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.