Сандо: люто на макс

Сандо за скейта, чушките и какво люто чудо ни е приготвил за Халоуийн.

 
0

Сподели

0Shares
0 0

“Оттук започна всичко!”, въкликва Сандо, пристигайки в уютната, макар и твърде дъждовна този следобед градинка на софийското скейт/хардкор/метъл убежище Grindhouse.
“Е, може би не точно, но имам много готини спомени отпреди 5-6 години в Grindhouse. Специално за концерти и скейт събитията тук готвехме, правихме бургери, подлютявахме кетчуп с люти сосове, метълите откачаха. И нищо не е останало само в миналото – всяка година осигуряваме кетъринг на провеждащия се тук Wasted Fest, надяжданията с люти чушки продължават да са суператрактивни.”

Sando
Сандо Макс през обектива на Рус Вакрилов.

Истинското му име е Александър Кюркиев, но е значително по-известен като Сандо. Или Сандо Макс. Или пък – Сандо от Virus Skateboards. В последно време най-вече като Сандо от Chilli Hills – първия български банд за истински люти чушки (отглеждат някои от най-, ама най-лютите сортове на планетата).

“Двете най-важни неща в живота ми са скейт и чушки”, размишлява Сандо, седнал на рампата вътре в Grindhouse, обграден от щайги с плашещо люти чушки, няколко от неговите сосове и купчина скейтове.
“Уверен съм, че има някаква връзка между тях… Макар че не би трябвало да имат нищо общо – едното е фермерство, а другото – градска култура. Но пък и двете водят до прилив на адреналин. Скейтът – ясно защо, а пък капсаицинът в чушките отключва сигналите за болка, което пък води до отделянето на адреналин и норадреналин за потушаването й.”

Sando
Сандо Макс през обектива на Рус Вакрилов.

А може би просто ти си човек, който обича и двете. И връзка между тях няма, подхвърляме му.
“Не е така. Хората, които обичат и двете неща, са един и същи тип – екстремисти. Това са хора, които искат да изпробват възможностите си. Скейтърът ще се пусне от рампата, за да види дали може да направи някой нов трик. С чушката е същото – пробваш дали можеш да хапнеш една от най-лютите, а после – две от тях. Безкрайно разширяване на границите.”

Като говорим за екстремизъм и разширяване границите (на възможностите и възприятията), Сандо ни е подготвил нещо специално и много крайно за Халоуийн.
“От 2 години се гласим да направим нещо специално за Халоуин, но все изпускаме момента. Сега обаче сме готови с лимитирана серия сосове. Сварени са с тиква и три от най-лютите чушки на света – каролина рипър, нага и тринидад скорпион. Обрахме ги, докато са зелени, за да бъде и сосът такъв на цвят. Мега лют и мега вкусен!”

Цялото ни интервю със Сандо можете да прочетете в нашия брой Зима 2017 – очаквайте го през декември!

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.