Поглед към филмовата програма на Banff

Част 1

Сподели

0Shares
0 0
banff mountain film
снимка: Banff Centre for Arts and Creativity за фестивална програма 2017

Една от най-интересните селекции на филми на планинарска тематика ще бъде представена пред българска публика на 22-ри и 23-ти февруари в Cineam City Paradise в рамките на Banff Mountain Film Festival World Tour.

Общо 20 късометражни филма ще бъдат излъчени в рамките на планираната програма, които представляват селекцията отличени финалисти от фестивала в Банф, градче разположено в сърцето на канадсите Скалистите планини. Дейността на Banff Centre for Arts and Creativity не се ограничава само с планинарска тематика, а включва събития в много различни сфери на изкуствата.

Следващото съдържание прави кратко ревю на първите пет филма от предстоящата програма.

“DreamRide” – планинско колоездене – Канада – 5 мин.

Сюреалистичено изживяване с маунтинбайк в дебрите на дивото.

“Doing it Scared” – катерене – Австралия – 11 мин.

История за триумфа на личността: 18 години след трагичен инцидент със сериозни последствия, катерачът Паул Притчард се връща за повторна среща със “звяра”, скалната океанска игла Totem Pole в Тасмания.

“La Liste” (ремикс) – фрийрайд ски – Франция – 14 мин.

26-годишният професионален атлет на Mammut, Джеръми Хайц приема предизвикателството да спусне със ски всички най-внушителни четирихилядници на Алпите, като дефинира наново идеята за стръмно в спорта.

“Trail Dog” – бягане – Франция/ Южна Африка – 5 мин.

Лиричен поглед към простотата и красотата на бягането и възможността да споделим заниманието с космат, най-добър приятел – или няколко.

“Young Guns” – катерене – САЩ – 27 мин.

Гвоздеят на тази част от програмата – продукцията на Reel Rock за младите майстори на катеренето, Ашима Ширайши (15 г.) и Кай Лайтнер (17 год.) Във филма двамата са поставени да се борят с най-трудните съществуващи до момента маршрути в спортното катерене, в пещерата Флатангер, в Норвегия. Лентата е отличена с наградата на публиката от миналогодишния фестивал на Banff.

Следващата част от програмата може да разгледате тук.

Представените филми може да видите на 22-ри февруари между 20 и 22 ч. (21:45). Билети за една (общо 10 филма) или и двете вечери от прожекциите може да закупите на уебсайта на кино салон Cineam City Paradise.

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.