Balkan Snowboards: дъски от карачи за карачи

Български фрийрайд дъски на световно ниво!

0
 

Сподели

Shares

Сезонът е в разгара си, а нетърпението да разцепим пудрата нараства с всяка наваляла снежинка. На помощ в това начинание идват приятелите ни от Balkan Snowboardsкоито освен повод за национална гордост ни предлагат лимитирани сноуборд дъски и маски, създадени специално за нашите нужди на или извън пистите. 

Ето какво разказват създателите на Balkan Snowboards и как се преследват мечтите в България:

История

Историята на Balkan Snowboards започва през 2012 г., когато трима ентусиазирани бордисти започват с една нелека задача – да създадат дъски, каквито самите те биха искали да карат. Една година по-късно, първият съвременен български сноуборд е факт. Малкият екип и философията на фирмата са концентрирани около това, което остава движеща сила от самото начало – дъски от карачи за карачи.

Мисия

Ние създаваме бордове в лимитирани серии. Това ни дава възможност да произвеждаме с изключително внимание към детайлите. От концепта и чертежите до „пресоването на сандвича“ и опаковането на готовия сноуборд – през целия процес някой от нас е лично зает с това и гарантира качество с максимална грижа, положена върху всеки детайл от всяка дъска с марката Balkan Snowboards.

Развитие

От 2018 г. до сега, почти всяка една дъска, която излиза с марката Balkan Snowboards е произведена по индивидуални параметри, посочени от бъдещия ѝ собственик. По този начин се гарантира оптимален избор на размер, профил и форма на дъската. Оптимизиран онлайн портал за поръчки събира тази информация, която е ключов фактор в отделните производствени процеси.

Производство

Balkan Snowboards са 100% произведени в България. Производствената база се намира в гр.София, а материалите са внос от доказани световни производители. В създаването на всеки един сноуборд се влагат над 40 часа ръчен труд. Производственото звено се състои от 4 души – всички до един заклети карачи, за които сноуборда е много повече от спорт.

Еволюция

Всеки следващ сезон представяме нови форми и усъвършенстваме конструкцията на дъските, с фокус най-вече върху фрирайда. Тази зима пуснахме на пазара четири нови модела, които предизвикаха изключителен интерес – Voevoda Pro, Partizan Pro, Balkan G и Samodiva.

Ново и при четирите модела е увеличената широчина, която позволява дъската да плува много по-добре в дълбок сняг. Такива са и тенденциите в световната сноуборд индустрия – формите стават все по-широки и все по-къси. Освен това усъвършенствахме композитната конструкция, която сега е по-лека и по-здрава, благодарение на допълнителните армировки от карбон, кевлар и алуминий.

От началото на 2020 г. в портфолиото на компанията са и FLX Snow Goggles.

FLX е високотехнологична маска, предпазваща както очите от вредните UV лъчи, така и лицето от студ, вятър, сняг, лед, клони и др. Основни особености на FLX маската са:

  • Широка периферия с 98% полезрение
  • Двойна плака с UV филтър и светлинна корекция за слънчево време
  • Допълнителна резервна плака за мъгла и нощно каране
  • Mагнитна система за смяна на плаките
  • Защитен слой срещу надраскване от външната страна на плаките
  • Трислойна термоформована пяна

ВИЖ ОЩЕ: Как да изберем маскa за ски и сноуборд?

FLX Snow Goggles се произвеждат за Balkan Snowboards в една от най-големите фабрики за очила в света, гаранция за качество и надеждност, особено в тежките зимни условия, когато каране без добра маска би било просто немислимо.

Ако желаеш да подкрепиш Balkan Snowboardsможеш да го направиш като поръчаш за себе си още сега нова дъска или нова маска от www.balkansnowboards.com 

Сега вече имаш възможност за допълнителна отстъпка от цената с код: BALKAN360!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.