Раници, специално за жени

SL-МОДЕЛИТЕ НА DEUTER

0
 

Сподели

Shares

Deuter SL

Повече от 10 години Deuter разработват специални модели раници, съобразени с женската анатомия. Техни модели можем да открием в магазини „Стената“ и онлайн на stenata.com.

До края на март всички модели дамски раници Deuter, с изключение на колекция 2018, са намалени с 30%.

Какво прави раниците по-различни

Deuter SL

По-къс гръб
Жените по принцип имат по-къси гърбове от мъжете. Затова системите за носене на SL са малко по-къси от стандартните раници на Deuter.

По-плоски раменни презрамки
Презрамките са изработени с меки краища, по-малки катарами и много плоски удължители за презрамките, които предотвратяват протриването и нежеланото напрежение в областта на гърдите. Тъй като жените обикновено имат по-плоски рамене, презрамките са позиционирани по-близо, така че да се избегне изплъзването им.

Колан за кръста с конусовидна форма
За да пасне удобно към ханша на жените, коланът за кръста има форма на конус, когато е затворен. Тази конусовидна форма се постига чрез диагонална конструкция на точките за закрепване на колана, както и чрез извита форма на крилата на колана.

Участниците в създаването им

Deuter SL

DEUTER SL-TEAM – женският отбор на Deuter
В разработването на линията SL, създадена специално за жени, се включват жени дизайнери и атлети от всички дисциплини и спортове. Почти професионално изкривяване за експертите е, че те просто не могат да седят спокойно на едно място. От 2006 година насам те непрекъснато прекрачват границите – особено що се отнася до разработките на продукти.

Ангела Вьогел, ръководител на екипа на SL и любител на природата казва:

“Постоянно имахме усещането, че презрамките ще се смъкнат от раменете ни, тъй като бяха толкова раздалечени едни от други. След всички промени през 2006 г., презрамките сега са извити около горната част на тялото. Каква разлика в удобството само.”

Герлинде Калтенбрунер, първата жена, изкачила всички 14 осемхилядника без използването на кислород:

“По онова време не всички раници бяха налични с по-къс гръб. Повечето от тях имаха много неудобни презрамки и кръстни колани. Днес, колекцията SL от Deuter включва всички раници, и всички те са приспособени спрямо женската анатомия.”

Deuter SL

Рагна Крюкелс, професионален планински и ски водач:

“През 2006 раниците имаха широки крила на кръстния колан, долният ръб на които се впиваше в тялото ти, докато спокойно можеше да пъхнеш бутилка за вода между ханша ти и горния ръб. Знаехме, че трябва да променим формата и позицията на опорните точки.”

Раниците са създадени така, че да паснат отлично на средностатистическата атлетична фигура. Въпреки това, тъй като не всеки се вписва в нормата, със сигурност женските модели биха били подходящи и за много мъже, както и обратното.

Deuter SL

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.