Екопътека „Под пръските на водопада“

0
 

Сподели

Shares

Слънцето днес ни се усмихва приятно. Оказва се, че ще се задържи така през голяма част от времето и през почивните дни. Затова днес решихме да ви дадем нова идея за разходка на открито, която не изисква нищо повече от добро настроение и желание за разходка и отдих навън.

Под пръските на водопада

Екопътека „Под пръските на водопада“ се намира близо до Тетевен. Мястото е леснодостъпно, а същевременно много красиво. Стигнем ли до края на пътеката, ще видим водопад Скока. Той се извисява на цели 30 м и е трудно да ни остави безразлични.

Под пръските на водопада, водопад Скока
Снимка: Михаела Стоянова

Началото на екопътеката започва в централната част на Тетевeн. Дължината й е 4 км. Голяма част от дистанцията изминаваме по асфалтов път. Последните 600 м навлизат в гората и пътеката ни отвежда до водопада. Теренът не е труден и предразполага към бавна разходка, която да ни позволи да се насладим на тишината и заобикалящата ни природа.

Под пръските на водопада, водопад Скока
Снимка: Михаела Стоянова

За достигане до водопада има и друг вариант. Тези малко повече 3 км, които изминаваме пеша по пътя, можем да ги минем с автомобил и да спрем на паркинга, преди началото на екопътеката. Оттам се изисква да извървим последните метри и да стигнем крайната си цел. Около водопада има беседки, които ни позволяват да останем по-дълго и да си направим пикник.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.