По-приключенски настроени, по-добри в работата си

0
 

Сподели

Shares
Приключения
Photo: Dean Leslie/redbullcontentpool

Неведнъж сме ви разказвали за многобройните ползи, които са налице, когато приключенстваме или просто прекарваме свободното си време на открито, сред природата. Това обаче е нещо, което сме убедени, че трябва често да си припомняме, особено когато сме изправени пред трудни моменти във всекидневието си и липса на вдъхновение. Точно затова днес отново ще обърнем внимание на част от аспектите, които, оказва се, не само ни правят щастливи на момента, но и в дните, когато отново трябва да се върнем на работа и още по-важно да сме продуктивни. Ако се замислите над тях и решите да избягате от рутината, дори и за кратко, резултатите ще са видими още следващия понеделник.

Приключения
Снимка: fjordnorway.com
Активността сред природата ни прави по-продуктивни

Изпитвали ли сте онова невероятно чувство да се събудите в понеделник, да се усмихнете и да отидете на работа с желание? Навярно то се е породило от нещо запомнящо се, което сте направили през почивните дни. Различни проучвания сочат, че тази нагласа не се отразява видимо само на физическото ви благосъстояние, но и на продуктивността ви по време на работния процес. Това се случва, поради факта, че дори и за кратко, сте се отдалечили от рутината и съвременните технологии, които изискват голяма част от времето и енергията ви. Природата и приключенията имат способността да презаредят честотата, на която вибрирате, и да ви помогнат да забравите за негативизма, който може би сте събрали.

Приключения
Снимка: rei.com

Вижте още: Как природата променя начина ни на мислене?

Повече креативност, по-добре свършена работа

Отново засягаме тази така важна част от всекидневието ни, която доста често ни липсва – именно креативността. За всеки проблем обаче си има решения. Печелят тези, които не спират да ги търсят. Оказва се, че приключенията могат да променят начина, по който възприемате нещата, и да са причина за много нови идеи, които да обвържете по различни начини с работния ни процес. Креативността ще ви помогне да покажете себе си в една по-добра светлина, което да ви накара да се почувствате още по-пълноценни и продуктивни след това.

Приключения
Снимка: brighterescapes.com

Вижте още: Приключенията ни правят по-умни и по-секси

А ако се впуснете в приключение…

С вашите колеги, със сигурност някои неща в работния ви процес ще се променят. Общото преживяване ще ви направи още по-сплотен екип. А когато това се случи, резултатите в офиса също няма да закъснеят. Освен това приключенията ще ви помогнат да изградите по-голямо доверие един към друг. А какво по-хубаво от това тези хора да не са просто колеги, а и ваши приятели?!

Приключения
Снимка: listchallenges.com

Това са няколко прости наглед неща, които крият много истини в себе си. Те навързват живота ни не в омагьосан кръг, а в кръг на красива магия. Чрез тази магия получаваме всичко, от което имаме нужда, за изпитваме така търсеното чувство на пълноценност и продуктивност в различни аспекти от живота си.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.