Дамска ски екипировка от Diel

0
 

Сподели

Shares

Diel

Вече ви показахме вариант за мъжка ски екипировка, който ни предлагат от DIEL®Sport. Сега е ред на дамите, които нямат търпение да се насладят на зимната планина тази година.

В производството на екипировката си, Diel Sport залагат на няколко основни технологии, които правят дрехите по-здрави, по-комфортни за носене и най-важното – максимално защитаващи ни от атмосферните условия в зимната планина.

Както от марката сами казват, да ни бъде топло и да сме сухи е от съществено значение, когато сме на пистата.Едновременно с това обаче, трябва да имаме максимална подвижност. Именно за това се грижи технологията за еластичност на всички компоненти, която прави всички материали, използвани за ушиване на дрехата, разтегливи във всички посоки, така че да се гарантира цялостната еластичност на дрехата. Тази технология е комбинирана с високотехнологичните, водоустойчиви и дишащи материи, използвани от Diel Sport, така че да бъдем защитени, но без дрехите да ограничават движенията ни.

Технологията на DIEL Sport за еластичност на всички компоненти се основава на идеята, че не само лицевите тъкани, а всички материали – изолации, хастари, дори шевни конци, трябва да имат върхова еластичност и да се комбинират по идеалния начин, за да повтарят всяко разтягане на горния слой плат.

DIel Sports

С разтегливи във всички посоки материали са изработени дамските якета Betsy и Becca и дамският ски панталон BO. Освен това обаче, тези дрехи са защитени с полиуретановата мембрана LAKA Super Stretch, която осигурява водоустойчивост и дишаемост дори в екстремни условия – воден стълб 20 000 mm/H2O и пропускливост 20 000 g/m2/24hrs. Мембраната защитава материите като прониква в тях и образува структура от милиарди микропори, които са толкова малки, че не пропускат вода, но и достатъчно големи, че да осигуряват необходимото проветрение на тялото.

За да бъдат напълно водоустойчиви двата модела якета и панталонът за ски, от Diel Sport са се погрижили да подлепят всички шевове. Както споменахме и в публикацията за мъжката екипировка, една дреха с неподлепени шевове няма как да бъде напълно водоустойчива заради малките дупчици, които шевната машина оставя в плата. Diel Sport покриват шевовете на екипировката си с нагрята полиуретанова лента. Освен, че подлепят всички шевове обаче, от марката дори не използват такива за сглобяване на дрехите в определени зони. Така критични части от дрехата като структурните шевове, джобовете и ципове се сглобяват посредством нанасяне на залепващи филми, осигуряващи издръжливост на опън.

Diel Sport
Яке Diel Betsy

Дамските якета Betsy и Becca и дамският ски панталон BO са изолирани и със свръхлекия микрофибърен материал 3M Thinsulate™ Insulation. Той задържа топлината, справя се с изолацията изключително ефективно и има много ниско ниво на абсорбиране на влага. THINSULATE™ използва микровлакна, 10 пъти по-тънки от влакната в другите синтетични изолатори. Те образуват гъста мрежа, която улавя въздуха и отразява топлината. Така THINSULATE™ намалява загубата на топлина и задържа многократно повече въздух, което повишава изолационната ефективност на материята. Освен това влакната поглъщат много малко вода, което означава, че дрехата ще продължава да топли дори да бъде измокрена.

Якето Betsy е подплатено и с още един изолационен слой – MICRONIC®. Това е изолация от синтетичен пух, която напълно изпълнява свойствата на естествената с тази разлика, че е по-малко обемна, изсъхва много по-бързо и не абсорбира влага.

Diel Sport
Яке Diel Becca

За комфорта ни по време на носене на дрехите, се грижи и още една технология, интегрирана в зимната екипировка на Diel Sport. III-D TAILOR e иновативната система за конструиране на облекла, която се съобразява със спецификата на човешката анатомия и „улавя” специфичните позиции и движения, характерни за спорта с помощта на триизмерно кроене. Благодарение на тази технология дрехите следват естествените движения на тялото и дори по време на интензивно каране не създават дискомфорт, а напротив – усещат се като втора кожа.

Diel Sport
Ски панталон Diel BO

За да бъдат дамите напълно защитени и подготвени за ски подвизи с правилната екипировка, от Diel Sports са създали и дамски модел на блузата FIELDSENSOR.

Блузата се предлага в няколко различни разцветки като бяло, синьо и черно с различни варианти на принт. По-важни от добрия външния вид на блузата обаче, са нейните характеристики, заради които именно бихме я избрали.

Технологията FIELDSENSOR™ се грижи за контрола на влагата. Материята поглъща влагата незабавно и по-този начин я отдалечава от тялото ни. След това влагата се пренася към външния слой на материята, а за по-лесно изпарение бива „разпръсната” на по-голяма площ. FIELDSENSOR™ се грижи за едно от най-важните неща, докато спортуваме навън – да останем сухи. Тя работи чрез капилярно действие и изключително подходящо транспортира влагата от изпотяването навън.

Diel Sport
Блуза Diel FIELDSENSOR

Посочените дрехи за ски от Diel Sport, както и още много видове екипировка за спорт на открито, можете да откриете в магазините от списъка тук и онлайн тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.