Създадено с грижа за теб и природата

0
 

Сподели

Shares

Nespresso

Една проста, но истински революционна идея – да си направиш чаша кафе у дома, която по нищо да не се отличава от тази, приготвена от професионален бариста. Това стои зад създаването на кафе капсулите Nespresso. Уникален вкус и аромат, нежно тяло и плътен каймак, енергия, която те обгръща с всяка глътка и те подготвя за предизвикателствата на деня. Съвършен подбор на сортове в перфектната доза кафе. И все пак – зад омаята на сетивата се прокрадва една мисъл. Имаме едно наум за нещата за еднократна употреба, а екологичен избор ли са капсулите за кафе? 

Nespresso

Повечето хора са склонни да отговорят прибързано и еднозначно на този въпрос. Истината обаче е, че кафе капсулите Nespresso са много по-природосъобразни, отколкото може би си мислите. Въздействието върху природата започва много преди чашата ароматно кафе – от процеса на отглеждане на кафе зърната, през начина на обработка до опаковането и транспортирането. Всеки един детайл е важен, а вниманието към отделните стъпки в производствения процес, с фокус върху устойчивостта и грижата за природата, е от ключово значение и главен мотиватор за Nespresso. 

Създадено с грижа

Вярата, че кафето може да бъде мощна сила за добро, е заложено в кампанията на Nespresso „Made with Care“.

 

Анна Лундстром, главен бранд директор.
Анна Лундстром, главен бранд директор

Изработването на висококачествено кафе може да бъде едновременно изкуство и катализатор за положителни промени – ако грижата е във всеки детайл. Това убеждение обединява творци, активисти, фермери и експерти, които споделят как личните им убеждения ги обвързват с отговорната човешка грижа, движеща сила за Nespresso.

„Като пазители на един от ценните природни ресурси, това е философия, която е в основата на всичко, което правим. Ние се ангажираме да предложим най-изтънченото кафе изживяване и да защитим най-доброто от нашия свят с човешка грижа и творчество. Нашият подход доказва, че добрият вкус и добрите ценности могат да вървят ръка за ръка. Горди сме да съберем толкова много приятели на марката с еднакви възгледи, в последната ни кампания“, казва Анна Лундстром, главен бранд директор.

Nespresso

Във видеото ще видите творци, като френския готвач Жан Имбер, които усилват тези ценности чрез своя занаят, до хора, посветили цялата си кариера на справедливи каузи и развитие – а именно д-р Нягой Ньонг’о, глобален изпълнителен директор на Fairtrade International и Тристан Льоконт, основател на PUR Projet, и двамата са членове на Консултативния съвет за устойчиво развитие на Nespresso. 

Уважението към артистичността, свързана с изработването на качествено кафе, е от първостепенно значение за Nespresso. То стои и зад връзките на марката с някои от най-талантливите художници и професионалисти в света, които използват талантите си като платформа за помощ на други, като филмовия и телевизионен актьор Марк Чао и френския цигулар Рено Капусон.

“Заедно ние се ангажираме с устойчивостта, справедливостта и това да гарантираме, че можем да се наслаждаваме на страхотно кафе за идните поколения” – споделя Джордж Клуни, посланик на марката.

Всеки детайл е важен

Грижата за общностите за отглеждане на кафе и стремежът към равенство между половете са от основно значение за Nespresso. В допълнение, марката е ангажирана да направи всяка чаша кафе Nespresso въглеродно неутрална до 2022 г. Като част от тази инициатива се работи в няколко насоки: 

  • Намаляване на въглеродния отпечатък чрез устойчиво използване на енергия и увеличаване на използването на рециклирани материали;
  • Засаждане на дървета във фермите за кафе и околните райони с цел подобряване качеството на реколтата и подпомагане възстановяването на почвата;
  • Инвестиране в проекти за подпомагане на опазването и възстановяването на горите, и внедряване на решения за чиста енергия в селскостопанските общност.

Като резултат, Nespresso цели не само повече природосъобразност в производството, но и съхранението на редки сортове кафе, осигуряването на устойчив поминък за фермерите и изграждането на цикличен бизнес.

Какво можем да направим всички ние? 

Грижата за околната среда и природата е отговорност на всички нас – и всяко едно действие, независимо колко малко е то, е от значение. Спокойно може да се насладите на изключителния вкус и качество на всяка една чаша кафе, приготвена с капсули Nespresso – а след това да върнете използваните капсули в бутиците на бранда, за да преминат през процес на рециклиране. 

При този процес най-напред се отделя кафето от капсулата и се използва за компост. Алуминият пък се рециклира отделно – а приложенията му са много и най-разнообразни. Като например, уникалният велосипед, изработен от рециклирани капсули Nespresso, в сътрудничество с шведската марка Vélosophy. 

Освен като върнете използваните кафе капсули, може да се присъедините към кампанията Made With Care, като споделите какво означава грижата за вас онлайн с хаштаг #MadeWithCare. Защото да те е грижа – и да се грижиш – е важно. За теб, за околните, за целия свят.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.