Приключенските календари на 2022: „Живи планини“ от Бранислав Бранков

12 впечатляващи кадъра + 12 завладяващи разказа за планината в един календар!

0
 

Сподели

Shares

Краят на тази година, изпълнена с много позитивни емоции и пътувания, наближава и нетърпеливо надничаме в следващата. Без много да се питаме какво ни е подготвила, се хвърляме в бъдещето със серия представяния на няколко приключенски календара на родни майстори на фотографията, с които да прекараме на драго пътешествие предстоящата 2022 година.

„Живи планини“ от Бранислав Бранков

Тазгодишният календар на експедиционният фотограф Бранислав Бранков ни хваща за ръката и ни повежда на целогодишно пътуване из планината и нейните истории. Един изключителен проект, който не просто ще вдъхновява дома ви, но и ще ви покаже природата по един нестандартен начин, който ще помните дълго.

Чрез този календар се опитвам да споделя с вас душата на планината, така както аз съм я видял и така, както тя ме е докоснала. Сложна, трудна, несигурна, студена, свирепа и излъчваща онази мощ, която кара Вселената непрестанно да се разширява. Една динамична палитра от условия и преживявания, която думите се провалят да обхванат и затова говорят запечатаните моменти.“, споделя авторът.

Календарът е с нестандартен формат – всеки отделен месечен лист има две страни. Лицевата страна помещава избрания за месеца кадър и датите. На гърба на всеки месец обаче, ще можете да намерите пълната история на кадрите, преразказана в текст и допълнителни снимки, които да ви потопят още по-дълбоко в преживяванията по дивите и предизвикателни планини на Южна Америка и Алпите.

„По този начин, Живи Планини ще се превърне в уникален по рода си календарНаполовина мемоар и наполовина пътеводител през планините, които са ми въздействали най-силно.„, казва Бранислав.

40% от всяка продадена бройка от календара ще отиде за благотворителна кауза. Тази година тя е обновяването на заслон Казана в Пирин, а повече за инициативата може да научите тук.

Календарът е с размер 48х33см и включва:

  • 12 страници, двустранен печат + твърда корица (двустранен печат) и подложка
  • 12 впечатляващи кадъра за всеки един месец
  • 12 завладяващи планински разказа, които ще те потопят в създаването и преживяването на всеки един кадър

Може да поръчате „Живи планини“ от официалния сайт на Mountain Talk.

Ако пък искате да се радваш на творбите на Бранислав Бранков накуп, в компанията на още 17 от най-добрите родни майстори на приключенския обектив, поръчайте нашия фотоалбум “Български приключенски фотографи”.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.