Има ли надежда за Драгалевския лифт след решението на ВАС да бъде възстановен?

Със свое решение ВАС задължава да се извърши ремонт на Драгалевския лифт на Витоша

0
 

Сподели

Shares
Драгалевски лифт, фотография: Виктор Троянов

ВАС задължава да се извърши ремонт на Драгалевския лифт на Витоша. Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в София за това, че Драгалевския лифт трябва да бъде ремонтиран.

В своето решение съдът посочва, че от събраните и обсъдени от съда в цялост доказателства е установено безспорно, че лифтът не е в добро състояние и подлежи на ремонт.

„Витоша ски“ АД обаче не може да се заеме с модернизацията, спъва я действащият Закон за горите, който забранява изграждането на нови лифтове и влекове от 2012 г. и блокира възможността за нови инвестиции в зимна инфраструктура. Стана ясно, че от дружеството ще търсят среща с кмета Васил Терзиев, за да бъде обсъден казусът и взети мерки за решаването на проблема.

Преди няколко месеца, на 4 май 2023 г., беше спечелено и дело за възстановяване на съоръженията и сградата на Конярника на Витоша. Тогава на собственика на обекта бе наредено в срок от 3 месеца да извърши ремонтни и възстановителни дейности „за поправяне и привеждане“ в съответствието с изискванията на закона на строежа „Стационарен ски – влек „Конярника“.

Сагата с лифтовете на Витоша продължава, а дали скоро ще има положителна развръзка, остава да видим.

Вижте още: Кога ще заработят лифтовете на Витоша?

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.