Ножове Ruike: Най-разпознаваемите и успешни продукти на марката

Продуктите с марка RUIKE може да закупите онлайн от магазини Sorbe

0
 

Сподели

Shares

Ruike и някои от неговите най-разпознаваеми и успешно продуктиRuike бързо набра популярност с произвежданите от нея висококачествени и издръжливи ножове. Марката принадлежи на производителя на фенерите Fenix (Феникс) – една от най-старите и престижни марки фенери.

Както при фенерите, така и при ножовете приоритет са висококачествените материали, напасването и вниманието към детайла. Премисленият и изчистен дизайн, с фокус върху функционалността, превръща ножовете Ruike във верен и надежден помощник в ежедневието, които същевременно носят радост от качествената изработка.

RUIKE Outdoor Tools Manufacturing Co., LTD е основана през 1998 г. от китайски производител на ножове с дългогодишен опит. В началните години компанията изработва продукция за множество местни и чуждестранни марки ножове, а през 2016 г. пуска своя собствена марка, наречена RUIKE.

Отдадени на разработването на висококачествени, надеждни и практични ножове и инструменти, RUIKE дава приоритет на потребителското изживяване. За ентусиастите на открито, RUIKE е интелигентният избор – надежден нож с фина изработка, който вдъхва доверие с отлично качество.

Ruike предлага широк набор от ножове – за една ръка, фиксирани ножове  и класически джобни ножове с няколко функции. Представяме ви три от най-разпознаваемите и успешни продукти на бранда:

Ruike и някои от неговите най-разпознаваеми и успешно продуктиМултитулове Ruike L31-B и L32-B

Сгъваемите ножове от серията L на Ruike са шедьовър, с който инженерите и дизайнерите могат да се гордеят. Благодарение на техните усилия, моделите L31-B и L32-B са конструирани така, че да поберат възможно най-много инструменти в компактна опаковка. И двата модела разполагат с по 9 инструмента, основният от които е гладко заточено острие с дължина 85 мм. С дебелината си от 3 мм това острие се справя с лекота не само при среща с хранителни продукти, но действа непоколебимо и когато трябва да се справи с различни други материали.

В допълнение към острието с прав ръб моделът Ruike L31 разполага още с ножица, малко вълнообразно заточено острие, отвертка с прав шлиц, комбинирана с отварачка за бутилки, многофункционално шило, въртящо се око за закачване на предпазен ремък, коркоотвертка, перфоратор за чупене на стъкло, както и подвижни клещи, „скрити“ в една от „плочите“ на дръжката.

Мултитулове Ruike L31-B и L32-BПри Ruike L32 ножичката е заменена с трион, така че моделът е мечта за всеки приключенец. Другите инструменти са: малка отварачка за капачки, резец за колани, две плоски отвертки, устройство за премахване на изолация от проводници. Модел L32В със сигурност ще ви допадне с възможността да го използвате както в ежедневието, така и за приключенията си на открито.

Може да бъдете сигурни в устойчивостта на всички инструменти, тъй като са изработени от закалена неръждаема стомана на шведската марка Sandvik с маркировка 12C27, която се използва широко в производството на туристически и други ножове. Нейните качества са добре балансирани, така че металът е едновременно твърд, но не и крехък, устойчив е на корозия и запазва добре остротата си. Специфично за тази стомана е, че се закалява при ниски температури до твърдост 58-59 HRC.

Мултитул Ruike L31-BВсички изброени инструменти могат да бъдат сгънати от страната на острието на ножа. От задната част на дръжката може да се достигне до корковата тапа, която също може да ви бъде незаменим помощник при работа на открито. Налице са още перфоратор за стъкло и халка на дръжката за закрепване на каишка към ножа.

Ruike L32  е снабден с един от най-старите и разпространени механизми за задържане на острието в двете крайни положения, наречен  slip-joint.  Той не предлага заключване за силови дейности, но все пак е в състояние да ви предпази от случайното сгъване на ножа. Ако ножът ще се използва за по-сериозни натоварвания, е добре да се прибегне до серията LD, която предлага заключване и отваряне с една ръка.

В дръжките на тези сгъваеми многофункционални ножове (L31-B и L32-B) могат да се съхраняват всички работни инструменти. Самият корпус на дръжката пък е комбинация от две метални вложки (основа) и чифт текстурирани G10 наслагвания.  Този материал се използва широко в производството на ножове, поради успешното съчетание на малко тегло и висока издръжливост: G10 не изгаря на слънце и не абсорбира вода. Технологичните му характеристики го правят лесен за обработка и така производителите могат да придадат на дръжката удобна форма. Плиткото релефно набраздяване на дръжките ще ви предпази от това, което не искате – ножът да се плъзга в ръцете ви – вместо това ще го усещате стабилно.

Ruike и някои от неговите най-разпознаваеми и успешно продуктиМодел L31-B тежи 166,5 грама, сгънат е с дължина 114 мм, а когато е отворен – 197 мм; Модел L32-B е с тегло 154,5 грама и е с дължина в разгънато състояние от 199 мм.

Мултитулът има и LD серия, при която острието може да се отваря с една ръка и да се заключва.

След като си изберете точния модел с набор от инструменти, може да помислите кой цвят най-добре ще пасва на вашия натюрел или пък на аутфита ви. Но засега просто си отбележете, че се продават във варианти от черен, зелен и кафяв цвят.

Сгъваем нож RUIKE D191-B

Ако търсите бюджетен нож, който съчетава лекота, здравина и удобство, то моделът RUIKE D191 е създаден да надмине очакванията ви. Острието на ножа е от стомана 8Cr13MoV, преминала крио обработка, за да достигне твърдост 57-59 HRC.

Сгъваем нож RUIKE D191-B
Сгъваем нож RUIKE D191-B

Характерни за този материал са високите нива на износоустойчивост и устойчивост на ръжда. В допълнение острието е завършено с финиш Stonewash – полировка с камъни, която увеличава защитата от корозия и надраскване, за да се запази стоманата по-дълго време, и освен това придава по-атрактивна визия на острието.

Дръжката на ножа RUIKE D191-B е изработена от два вида материали. Предният чирен е направен от G10, като и тук лекото релефно набраздяване предотвратява изплъзване и ножът остава стабилно в ръката ви. Задната част на дръжката е изработена от неръждаема стомана и придава по-голяма стабилност на цялата структура на дръжката.

Сгъваем нож RUIKE D191-B
Сгъваем нож RUIKE D191-B

Освен, че ножът е лек и удобен за хващане, той има и вградени в шайбите лагерни сфери от високо карбонова хромна стомана за плавно и лесно отваряне на острието.

Общата дължина на сгъваемия нож RUIKE D191-B е 219 мм, а острието е 92 мм дълго. Със своите 120 грама ножът тежи къде-къде по-малко от телефона ви.

D191-B е по-малкият брат на лидера в категорията сгъваеми ножове на RUIKE – модела D198, който много скоро ще стъпи и на родния пазар. Отличителното и за двата модела е, че са с дълго острие и се поддържат (точат) лесно в гората.

Фиксиран нож RUIKE Hornet F815

Компактният туристически нож RUIKE F815 е здрав, стабилен, лек и удобен за носене и се радва на голям интерес. 

Фиксиран нож RUIKE Hornet F815Късото и масивно острие дава голяма стабилност при използването на ножа. При цялостна дължина от 190 мм, дължината на острието е 85 мм, а дебелината му е 3.5 мм. Изработено е от мартензитна неръждаема стомана Sandvik 14C28N, обработена от RUIKE чрез криогенна технология, за да достигне до оптималната твърдост от 58~60 HRC. Тази стомана е с оптимизиран състав за висококачествени професионални ножове, които отговарят на високи изисквания за острота, стабилност на острието и устойчивост на корозия. Основният скос на острието е плосък (Flat), а финишът е Stonewashed – тази специална полировка допринася за повишена защита от корозия и надраскване и допринася за една по-привлекателна визия.

Фиксиран нож RUIKE Hornet F815В същото време скелетонизираната дръжка (без средна част) води до значително намаляване на общото тегло, така че ножът без канията тежи едва 105 грама.

И при RUIKE Hornet F815 може да сте спокойни за удобството и сигурността си – текстурираното покритие на дръжката от G10 спомага ножът да стои стабилно в ръката ви и да се представя отлично във всяка ситуация.

Ruike Hornet F815 има здрава кания. Тя е изработена от ABS пластмаса и има система за закачане на колан, която дава възможност за удобно носене на ножа вертикално или хоризонтално.

Фиксиран нож RUIKE Hornet F815Финишът на дръжката е с насечка против приплъзване, като може да избирате между два варианта от черен и оранжев цвят.

Продуктите с марка RUIKE може да закупите онлайн от магазини Sorbe на този линк!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.