Оцелей! с UST

0
 

Сподели

Shares
UST
Снимка: Canoe & Kayak Magazine

Има ситуации сред природата, които е по-добре никога да не се случват. Някои опасни, други по-скоро взимащи страха ни, непредвидените инциденти могат да провалят дори най-чудесния ден навън. Винаги обаче, можем да се опитаме да се измъкнем от ситуацията. За да ни помогнат да го направим, така че да останем невредими, от UST създават специалната си серия продукти за оцеляване.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Справи се с всяка ситуация с UST

UST ParaknifeFS

Ножът ParaKnife FS™ 4.0 има острие от неръждаема стомана с дебелина 4 мм и покритие от черен оксид. Разбира се, може да бъде използван и в ежедневието, а в извънредни ситуации в употреба може да влезе назъбеният ръб за рязане на въже и дръжката, обвита в паракорд. Паракордът може да бъде развит в извънредни ситуации и да послужи като въже. Отделно към ножа има и ремък за китката, който също може да бъде развит и да прибави допълнителни 304 мм въже. В комплект с ParaKnife FS™ 4.0 пристига и магнезиева запалка, която използвана заедно с острието на ножа, може да възпроизведе искри при всякакви метеорологични условия.

UST
Снимка: UST

Говорейки за осигуряване на огън, запалката TekFire е най-удачният избор за всеки приключенец. Тя работи, без да използва никакво гориво и не се влияе от надморската височина, на която се намираме. TekFire е лека, много здрава, устойчива на вятър, работи без пиезокристал и без пламък и ще ни осигури огън във всякакво време. Работи с вградена презареждаща се литиево-йонна батерия, която може да бъде заредена чрез USB (включен USB кабел в комплекта).

UST Paratinder

Един от любимите ни продукти, включени в серията продукти за оцеляване на UST, е гривната ParaTinder. Тя е иновативен продукт, който макар и малък на размери, може да се окаже жизненоважен. Гривната представлява съчетание от паракорд (304 см) и прахан за огън, вплетени в едно. Паракордът може да се използва като конец за шиене, корда за риболов или въже, а червената сърцевина на конеца се възпламенява при поставяне под искри от магнезиева запалка. Разбира се, магнезиевата запалка е включена към гривната.

UST Paracuda

Освен ножове, UST имат богата гама различни режещи инструменти. Един такъв е мачетето ParaCuda FS™ с изключително здраво, но и достатъчно гъвкаво острие, което е готово да се справи с всякакви предизвикателства. Острието е с дебелина 3 мм и е изработено от неръждаема стомана, като от едната му страна са добавени островърхи трионови зъбци за повече функционалности. Към комплекта е включена магнезиева запалка, както и паракорд, който при развиване достига до 274 см.

UST Multitool 2.0

В помощ както при непредвидени ситуации, така и за ежедневни нужди, влиза мултифункционалният инструмент 2.0. Той е част от богатата селекция мултифункционални инструменти на UST, a ние го предпочитаме, защото включва в себе си 12 отделни приспособления. Сред тях е и USB акумулаторният LED фенер, чийто кабел за зареждане е включен в комплекта. Освен това към инструмента са включени: отварачка за бутилки, стоманен нож – 6 см, филипс отвертка, линия, клещи, френски ключ, нож за тел, груба и фина пила, права отвертка, трионче, отварачка за консерви.

ВИЖ ПОВЕЧЕ: Светлина до живот

UST

Не само различните видове инструменти могат да ни помогнат в затрудняващи ситуации сред природата. От UST са създали и напълно водоустойчива чанта, която запазва всичките ни принадлежности сухи. Перфектна е за използване по време на водни спортове или непредвидено влошени метеорологични условия. В катарамата за закопчаване на чантата има интегрирана свирка в плюс D-образен пръстен за закачане и допълнителна защита.

UST Survival Blanket

Всеки, който е нощувал сред природата, пък знае колко много могат да бъдат приложенията на рефлекторните одеяла. Моделът на UST е лек, компактен и разбира се – водоустойчив. Одеялото е незаменимо при извънредни ситуации, защото запазва до 90% от телесната топлина, а освен това може да бъде използвано за изолация от студената земя, например. Друго приложение на одеялото е като бариера срещу дъжд или вятър, както и като пособие за сигнализация. UST рефлекторното одеяло е с гаранция 2 години и има тегло 45 грама.

Ексклузивен представител на марката UST за България е Геотрейд ООД. Всички посочени модели светлини можете да откриете онлайн на сайта, където са представени още много полезни и надеждни продукти на американската марка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.