Лифтове „Витошко лале“ 1 и 2 ще работят през цялото лято за туристи и колоездачи

Началото на летния сезон на Витоша ще бъде дадено на 1 юни

0
 

Сподели

Shares

Лифтове "Витошко лале" 1 и 2 ще работят през цялото лято Двата лифта „Витошко лале“ 1 и „Витошко лале“ 2 ще са отворени през целия летен сезон 2024 и ще обслужват туристи, колоездачи и парапланеристи. Това ще са и единствените работещи лифтове на Витоша, след като преди седмици бе обявено спирането и на Симеоновския лифт.

Символичен старт на сезона ще бъде даден с детски празник на 1 юни, а децата до 14 години ще ползват лифтовете безплатно, но задължително трябва да имат придружител. С двата лифта и после около 20 минутна разходка, младите планинари и семействата им могат да достигнат до най-високата точка на Витоша – Черни връх.

Детски празник на ВитошаПо случай Деня на детето от 10:00 ч. на долната станция на „Витошко лале“ 1 часа е подготвена развлекателна програма за децата, включваща търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки ще може да се включи свободно през целия ден.

Предстоящият летен сезон

Всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, от 9:00 до 16:30 часа, туристи и колоездачи ще могат да се придвижват с двата лифта и с тях да достигат до изходните точки на множество пешеходни и вело маршрути из цялата планина. Ще бъде отворено и трасето за спускане „Лалето“, което ще предложи много адреналин за по-напредналите планински колоездачи.

Лифтове "Витошко лале" 1 и 2 ще работят през цялото лято Карти за лифтовете

За продажба са налични различни видове билети. За планинските колоездачи ще се предлагат специални МТБ карти с възможност за целодневно, полудневно или уикенд ползване на съоръженията. Специални карти са предвидени и за парапланеристи. Билети могат да бъдат закупени в различни конфигурации, като има и семейни пакети. По-ниски цени ще ползват ученици, студенти и хора с ТЕЛК. Тази година за първи път ще има опция и за сезонна лятна карта. Всички цени и възможности можете да видите тук.

Вижте още: Позиция на Витоша ски за спирането на Симеоновския лифт

В края на септември Витоша за първи път ще бъде домакин на международно състезание по планинско колоездене, част от календара на Международния колоездачен съюз и носещо точки за световната ранглиста.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.