XCoSports и Basecamp по пътя към нулеви въглеродни емисии

Компанията поема ангажимент за сертификация към Climate Neutral за 2021!

0
 

Сподели

Shares
Снимка:XCoSports Bulgaria
Снимка:XCoSports Bulgaria

Изменението на климата влияе върху всички нас и ние всички имаме роля в борбата за запазването му. Ние вярваме, че бизнесът има силата да постигне реален, значим напредък в намаляването на глобалните емисии на въглерод.

Ето защо XCoSports България се ангажира да получи сертификат за Climate Neutral член. От тази есен компанията ще си партнира с Climate Neutral, за да измери своя въглероден отпечатък през 2021 г., да закупи въглеродни кредити, за да го компенсира изцяло, и да приложи планове за намаляване на своите емисии в бъдеще.

Climate Neutral е организация, чиято цел е да намали глобалните емисии на въглерод. Тя предлага прост набор от инструменти и сертифициране, който прави въглеродния отпечатък по-точен и ясен, задава ясни насоки за компенсиране на въглерода и вдъхновява марките и компаниите да работят директно за намаляване на емисиите. Процесът на сертификация улеснява марките да нулират своя въглероден отпечатък и да намалят бъдещите емисии, докато логото на организацията помага на потребителите бързо да идентифицират марките, които са го направили.

Снимка:XCoSports Bulgaria
Снимка:XCoSports Bulgaria

„Като компания и бизнес, XCoSports България и магазини Basecamp са избрали път и категорична позиция относно проблема с климатичните промени. Следвайки този път, през 2015 г. станахме първата компания от Източна Европа, член на организацията „1% for the Planet“. Сега, следващата естествена стъпка в желанието ни да ограничим своя собствен отпечатък като бизнес върху природата, е да станем компания с нулеви въглеродни емисии и член на организацията Climate Neutral!“, казва управителят на XCoSports България Дарина Тодорова.

Българската компания се присъединява към повече от 300 други марки, които работят, за да станат Climate Neutral Certified. Опознайте ги тук и търсете етикета, когато пазарувате. 

Изменението на климата представлява огромно предизвикателство за планетата, но това не е загубена битка. Ако всички компании компенсират и намалят своите емисии и клиентите ги подкрепят за това, ние можем да постигнем невероятен напредък във финансирането на решения за климатичните промени и намаляването на нашите емисии, изграждайки по-зелено и по-здраво бъдеще за бъдещите поколения.

Снимка:XCoSports Bulgaria
Снимка:XCoSports Bulgaria

За Climate Neutral

Climate Neutral е основана през 2019 г. от изпълнителните директори на BioLite и Peak Design – Джонатан Сидър и Питър Деринг. Двете компании са с нулев въглероден отпечатък, съответно, от 2012 и 2018 г. Climate Neutral е организация, чиято цел е да намали глобалните емисии на въглерод. Тя предлага прост набор от инструменти и сертифициране, който прави въглеродния отпечатък по-точен и ясен, задава ясни насоки за компенсиране на въглерода и вдъхновява марките и компаниите да работят директно за намаляване на емисиите. Повече за Climate Neutral можете да научите тук.

За XCoSports

XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на марките: Patagonia (USA), Scarpa (Italy), Gregory (USA), Mammut (Switzerland), Black Diamond (USA), Rudy Eyewear (Italy), Madshus (Norway), Sea to Summit (Australia), Gerber (USA), Polar (Finland), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3 (Canada), Silva (Sweden), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ruffwear (USA), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Marmot (USA), MontBell (Japan), Point 6(USA), Ryders (Canada), Chimpanzee (Czech Republic), LyoFood (Germany). За допълнителна информация вижте официалния сайт или страницата на вносителя в социалната мрежа. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.