Маунтин байк състезанието „Borovets Open Cup 2013“

0


Дата на събитието: 27.06.2013

Сподели

Shares

Най-добрите планински колоездачи от Европа идват на Боровец за Borovets Open Cup 2013. Предстои изключително оспорвано състезание.

Borovets Open Cup 2013

Над 190 до момента са участниците заявили присъствие на най-авторитетното състезание по планинско колоездене това лято у нас. След успешните състезания в UCI клас 2 от предишните години в Боровец, сега предстои следващата стъпка UCI клас 1. От 27 до 30 юни ще станем свидетели на една много оспорвана надпревара, в която ще се включат най-добрите състезатели от страната и чужбина. Байкари от Англия, Франция, Испания, Украйна, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия и Македония са сред записаните , като сред тях ще бъдат и водещите състезатели от България. Елитът на спорта в лицето на Алекс Бонд, Дан Станбридж от Англия и испанеца Жорди Баго са големите фаворити, но не бива да бъдат подценявани и останалите чужденци, както и родните представители. Надпреварата е включена в календара на Международнo колоездачен съюз (UCI) и се провежда за трета поредна година в курорта.

Участниците ще са разделени в общо шест категории -UCI Men 17+, в която ще бъдат допускани само състезатели с лиценз към международния колоездачен съюз, а победителите в нея ще получат точки за световната ранг листа, както и още пет отворени категории, в които могат да участват всички желаещи -Junior 15-16, Men Open 17+, Women 15+, Hard Tail 15+ и Ветерани 30+. Финалите са в неделя 30 юни в долната част на писта „Червено знаме“, а зам.министъра на спорта Йордан Йовчев ще награди призьорите. Записването за участие продължава, като регистрацията ще приключи в събота 29 юни в 11.00 часа.

Организаторите Бороспорт и Concept Creative обещават на участниците отлично подготвено трасе и много приятни изненади. За спазването на правилата на състезанието ще се грижат комисар от UCI, който пристига от Украйна специално за състезанието, както и съдии от Българския колоездачен съюз.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.