„Пиринско“ обнови емблематичната теснолинейка „Септември-Добринище“

От юли до септември кампанията "Навън с Пиринско" ще те разведе из родния край на пивото!

3
 

Сподели

Shares

Лятото не е само да отидеш до морето, затова те каним да се отправиш на вълнуващо пътуване с обновената теснолинейка „Септември-Добринище“. Тук се намира и специалният „Вагон за отдих на Пиринско“, с който ще преоткриеш българската природа и ще се насладиш на вдъхновяващи гледки с бира в ръка. От юли до септември в новия вагон по единствената действаща, теснопътна ЖП линия в България ще научиш повече за региона и културното му наследство. Линията минава през три планини, две котловини и шест реки, а гледките, които ще се открият пред очите ти, са незабравими.

Разходи се „Навън с Пиринско“

Събери компанията и изживейте заедно едно различно пътуване с любимата родопска теснолинейка, свързваща Горнотракийската низина с планините Родопи, Рила и Пирин, виейки се през тесни проломи и речни долини в продължение на пет часа. Независимо дали ще пътуваш за първи или пореден път, сам или с приятели, вълнуващото преживяване сред природата с новата кампания на Пиринско ти е гарантирано!

Това лято кампанията „Навън с Пиринско“ обнови изцяло визията на емблематичния влак, а във Вагона за отдих можеш да се разхладиш с ледена бира в знойните жеги. За да не ти е скучно, биреният бранд е подготвил pop-up барове, различни активности и безплатен пътеводител при покупката на Пиринско, с информация за интересни туристически обекти и места по пътя. Ако си от любопитните, ще имаш възможност да послушаш историите за създаването на теснолинейката и културното наследство на региона като гара Аврамово – най-високата железопътна гара на Балканския полуостров.

Ако избереш да не пътуваш по цялата линия, на някои от гарите те очакват обновени релакс зони, за да се насладиш максимално на заобикалящата природа. Освен това кампанията „Навън с Пиринско“ и БДЖ – партньор на инициативата, предвиждат поставянето на информационни табели на част от спирките с маршрутите наоколо и къде можеш да отседнеш, ако искаш да усетиш връзката с природата и да откриеш нови места.

Благодарение на виртуалната интерактивна карта в официалния сайт на Пиринско, можеш да научиш повече за местата по пътя и сам да избереш своя маршрут с начална и крайна точка. В картата ще намериш обозначени интересни забележителности в района.

Ако вече ти се въртят в главата планове за пътуване във Вагона за отдих на теснолинейката и бленуваш за свежо пиво и природни гледки, отново в сайта ще откриеш точното разписание от всяка спирка.

Бира от планината

Ако си любител на бирата, то със сигурност поне веднъж си казвал „Наздраве“ с Пиринско. Свежа и пивка, направена с първокачествен хмел, бирата от семейството на Карлсберг България, е родена в един от най-живописните райони в страната – Благоевград. Може да й се насладиш в четири варианта – Пиринско Светло, Пиринско Ледено, Пиринско Младо Пиво, а отскоро – и на Пиринско безалкохолно пиво.

В портфолиото на Карлсберг България се намират и популярното родно Шуменско пиво и международните марки Carlsberg и Tuborg, Zatecky Hus, Erdinger, San Migel Fresca,  Angelo Poretti,  Brooklyn Lager и освежаващият сайдер Sommersby.

Тръгни на пътуване със специалния „Вагон за отдих на Пиринско“ от юли до септември и се наслади на красивата българска природа! 

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Ха -ха -ха !!!Майтапчийска реклама . Напълно се разминава с действителността : – Рекламния вагон е един-единствен за четирите влака по маршрута. Билети за него НЕ се предлагат отделно. Купуваш редовен билет и ако си намериш място някъде – сядаш, ако ли не намериш – стърчиш /стоиш прав/.Пия „Пиринско“ прав като кон. Питам бюфетчийката и кондуктора на много висок глас що щат толкоз народ в бюфета без да консумират нищо и веднага се поръчаха две кафета и две кока-коли. Другите се првят на разсеяни.До Велинград вече се бяхме скарали с клиентите. С молбите и кандърмите на кондуктора все пак някои напуснаха и се освободиха места.После нова изненада ! Имало само един вид „Пиринско“! Абе нали рекламата е за четири вида?! А ?! За четири часа до Белица изпих пет бири, а семейството ми няколко коли, тоника, чипсове и фастъци. Ама от влакчето и природата останах очарован, от рекламата на господарите /господата+другарите/- разочарован !Димитър Велков. Стара Загора. Пътувал на 28 и 30.07.2021год.

  2. Напълно подкрепям горе написаното тоя вагон го видях 1път и то на гарата в Септември. Питахме няма ли да го закачите казаха че бил с предварителна заявка каквото и да е това.
    Теснолинейката е хубаво изживяване и препоръчвам но забравете за пиринско и тоя вагон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.