Мануел Марилас подобри рекорда за изкачване и спускане на Монблан

Испанският спортист постигна рекорден FKT от 6 часа 35 минути и 32 секунди, по маршрут, който от Курмайор го отведе до величествения връх Монблан.

0
 

Сподели

Shares
Мануел Мериас
Снимки: © Scarpa Spa

SCARPA отново се доказа като перфектен съюзник за всички спортисти, желаещи да постигнат рекордни резултати, а Мануел Мерилас е същинският пример. В началото на август испанският спортист постигна рекорден FKT от 6 часа 35 минути и 32 секунди, по маршрут, който от Курмайор го отведе до величествения връх Монблан, а новината научихме от нашите приятели от Xcosports.

Носейки прототип на новата обувка за бягане от базираната в Асоло компания, която ще бъде пусната за Сезон Пролет-Лято 2022 г., Мануел успя да наложи нов рекорд по завладяващия и сложен маршрут. Използваните обувки бяха важен двигател, който му позволи да постигне този страхотен резултат. Със своите 4809 метра височина, върхът на „краля на Алпите“ всъщност е най-високият в Алпите, в Италия и Франция.

Мануел Мериас
Снимки: © Scarpa Spa

„Нямам думи да опиша това, което чувствам в момента. Цял живот съм живял в планината и постигането на този страхотен резултат също ме прави изключително горд от пътя, по който съм поел. След като достигнах рекорда за изкачване и спускане в планини като Peña Santa, Teide и Posets, за мен беше неизбежно да се опитам да се изкача до върховете на Монблан. Още от старта в 4 тази сутрин почувствах, че ще се случи нещо вълшебно и SCARPA помогна да сбъдна тази мечта”, казва Мерилас.

Предизвикателният подвиг се осъществи благодарение и на помощта на алпийския водач и атлет на SCARPA Денис Тренто, който подкрепи Мерилас при изкачването по ледника, при пълна безопасност. Денис гарантира на спортиста фундаментална подкрепа, като това е напомняне за всички онези, които възнамеряват да постигат рекорд, припомняйки важната роля, която има безопасността в тези проекти.

Мануел Мериас
Снимки: © Scarpa Spa

Думите на Марко Де Гаспери, притежател на предишния рекорд за изкачване и спускане на Курмайор-Монблан и бранд мениджър в категорията за бягане на SCARPA, изразява не само голямото удовлетворение от постигнатия рекорд, но и емоцията за приятел, чиято мечта се е сбъднала:

„Много добре знам какво чувства и мисли един спортист, когато трябва да се изправи пред изпитания от този вид. Ето защо исках да бъда с Мануел във всяко отношение, чувствах, че трябва да му окажа подкрепа като споделя всичко, което знам за този маршрут и тази планина. Загубих нещо, което ми принадлежеше преди, но сега имам щастието да видя желанието на един спортист и приятел изпълнено.“

Мануел Мериас
Снимки: © Scarpa Spa

За Scarpa 


Scarpa е култова марка от историческия регион Асоло, Италия, основана през 1938 година. Компанията Scarpa, на фамилията Парисото, има дълга история на еволюция и революция в планинарските обувки. Днес Scarpa е абсолютиен световен лидер за ски, туристически и катерачни обувки.

За XCoSports

XCoSports България е водещ вносител на висококачествена екипировка за спортове на открито и представител за България на марките: GoPro Cameras(USA), Scarpa (Italy), Silva (Sweden), Gerber (USA), DirectAlpine (Czech Republik), Genuine Guide Gear G3 (Canada), ABS Airbag (Germany), Blue Ice (France), Ortik (Portugal), NST Labs (France), Point 65 Kayaks (Sweden), Black Diamond (USA), MontBell (Japan), Point 6(USA), Ryders (Canada), Smartwool (USA), Chimpanzee (Czech Republic), LyoFood (Germany). За допълнителна информация вижте официалния сайт или страницата на вносителя в социалната мрежа. 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.